eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Izgalmas döntetlen a németek ellen

A magyar női kézilabda-válogatott 30-30-as döntetlent játszott az eddig százszázalékos német csapattal a franciaországi világbajnokságon, a középdöntő második fordulójában. Görbicz Anitáék négygólos előnyből kis híján elbukták a meccset.

A magyar női kézilabda-válogatott három másodperccel a vége előtt dobott góllal 30-30-as döntetlent játszott az eddig százszázalékos németekkel a franciaországi világbajnokság középdöntőjében, és ezzel nagy lépést tett a negyeddöntőbe kerülés felé.

A magyar csapatba visszakerült a combsérüléséből felépült Vérten, így ezúttal Balogh és az elmúlt találkozókon sok kiállítást összeszedő Tomori maradt ki. Mindkét együttes veretlen volt eddig, igaz, a magyarok már hullajtottak pontot a spanyolok ellen.

Ugyan az első két gólt a németek lőtték, Görbicz előbb büntetőből, aztán egy szép átlövésből, majd ismét egy pimasz hétméteresből bevette a vb eddigi legjobb kapusának, Englertnek a kapuját - aztán kétszer hibázott. Pálinger szintén elkapta a fonalat, több lövést, köztük egy hetest is megfogott. A tornán most kezdett a legjobban Németh András szövetségi kapitány alakulata, és megnyerte az első tíz percet 5-4-re.

A rivális két labdaszerzés után egyenlített, és ezt követően felváltva estek a találatok. A 17. percben újból a németeknél volt az előny, mert a Jurack-Wörz kettős remekül együtt dolgozott.

Görbicz helyett Ferling lett az irányító, s Kovacsicz jó pillanataival 9-9-re módosult az állás, míg Szűcs testcseles bemozdulása után fordult a kocka. A folytatásban csak azért nem éltek egymás hibáiból a csapatok, mert a másik is rontott.

Pálinger szenzációs napja

A szünet előtti szakaszban Ferling duplájával már 15-12 volt az állás, a németek időt kértek. Szamoránskyt kiküldték, de a különbség így is megmaradt.

A fordulást követően a két sztár, Görbicz és Jurack külön őrzőt kapott. A magyarok sokáig hősiesen tartották előnyüket, pedig volt olyan pillanat, hogy a németek az egyenlítésért harcoltak. A riválisnak jót tett a kapuscsere, Woltering remekelt, és segítségével a 40. percben 21-21 lett az állás. A lélektanilag fontos vezetést azonban a németek nem tudták átvenni. Pálinger 24-22-nél két büntetőt és ziccert hárított, és ez erőt adott a többieknek. A győri hálóőr szenzációs napot fogott ki.

A sokat vállaló Ferling és Görbicz vezetésével az utolsó tíz perc 28-24-ről indult. Aztán a világklasszis irányítót kiállították, és ez alatt egyenlítettek a németek (55. perc: 28-28). Az ellenfél lendülete megmaradt, és fordított. 29-28-nál Németh időt kért.

"Mesterséges" emberelőny


Azonban ez sem használt, a magyarok részéről újabb két eladott labda jött, és a németek 30-28-ra elléptek. Ferling a kapufa segítségével szépített. A rivális időt kért, majd azonban elrontotta kísérletét. A magyar kapitány lehozta kapusát, és a "mesterséges" emberelőnyben Szamoránsky három másodperccel a vége előtt egyenlített.

A döntetlen miatt lehet örülni - hiszen másfél perccel a vége előtt még a németek vezettek két góllal -, és lehet bánkódni is, mert az 51. percben még 28-24 volt a magyaroknak, akik vasárnap 16:30 órakor a románokkal találkoznak.

A Németh-csapat eddig most nyújtotta a legjobb teljesítményt a vb-n.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×