eur:
389.26
usd:
362.5
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Telt ház előtt játszik ma a magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott szombat délután négy órától Bosznia-Hercegovina válogatottjával vív Európa-bajnoki selejtezőt Székesfehérváron. A találkozón telt ház lesz.

Az olaszok elleni, világszenzációt kiváltó 3-1-es győzelem után megnőtt az érdeklődés a magyar válogatott iránt. Bár a továbbjutásra legfeljebb matematikai esély van már csak, a székesfehérvári Sóstói Stadionban több mint tízezer szurkolói bíztatja majd a csapatot.

Az MLSZ tájékoztatása szerint a mérkőzés előtt már ki sem nyitnak a találkozó előtt a stadion pénztárai, minden jegy elfogyott. A szövetség még az olaszok elleni siker előtt döntött arról, hogy a találkozót Székesfehérváron rendezi, s bár a világbajnok legyőzése után sejteni lehetett, hogy a tízezer hely kevés lehet az érdeklődő szurkolóknak, nem volt már mód a változtatásra.

Várhidi kitart

Várhidi Péter szövetségi kapitány - aligha keltve ezzel meglepetést - azokra a játékosokra számít elsősorban, akik az olaszok ellen pályán voltak. Legnagyobb gondja Vaskó Tamás betegsége. Az angol Bristol City középhátvédje még a hét közepén gyomorfertőzést kapott, kórházi kezelésre szorult.

Pénteken már edzett a társaival, minden bizonnyal vállalja a játékot, de a szövetségi kapitány még közvetlenül a találkozó előtt konzultálni kíván szerepeltetéséről az orvosi stábbal.

Kérdőjelek


A másik kérdőjelet az összeállításban az egyik középpályás személye jelenti: Várhidi még nem döntötte el, hogy az olaszok ellen a kezdő csapatban szerepelt Tőzsér Dániel, vagy a védekezésben hatékonyabb Tóth Balázs mellett döntsön.

Vaskó kiesése esetén Csizmadia Csaba kerül a csapatba, a további kilenc játékos szerepeltetése biztos: Fülöp Márton lesz a kapus, Szélesi Zoltán, Juhász Roland és Vanczák Vilmos a további három védő, Vass Ádám az egyik védekező, Hajnal Tamás és Dzsudzsák Balázs a a két támadó középpályás, Gera Zoltán és Priskin Tamás a két csatár.

Újak a vendégeknél

A magyar válogatott - még Bozsik Péter és Détári Lajos irányításával -, tavaly ősszel, 3-1-re győzött Zenicán a bosnyák válogatott ellen.

Érdekes, hogy az akkor pályára lépettek közül mindössze Vanczák, Tóth, Gera és a csereként beállt Juhász tagja most is a magyar keretnek. Alaposan kicserélődött a bosnyákok "állománya" is: Bartolovic, Hrgovic, Misimovic és Muslimovic maradt meg hírmondónak.

A C csoportban minden csapat 7 mérkőzést játszott eddig, a törököket (6) kivéve. A görögök vezetnek 18 pont), a bosnyákok (13), a törökök (13) és a norvégok (13) nagy versenyt vívnak a második helyért.

A magyar válogatott az ötödik helyen áll, mindössze hat ponttal, megelőzve Máltát (4) és Moldovát (2). A csoportban szombaton három mérkőzést rendeznek, a "magyar" mérkőzésen kívül Málta Törökországot, Moldova Norvégiát fogadja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×