eur:
393.82
usd:
355.41
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

A bronzmeccset is elbukták Stieberék

A negyedik helyen végzett a magyar női vízilabda-válogatott a melbourne-i világbajnokságon, miután a bronzmeccsen 9-8-ra kikapott az orosz csapattól. Stieber Mercedesék szinte végig hátrányban küzdöttek.

Korábban szinte csak a magyar csapat nyert, 2003 óta viszont rendre az oroszok diadalmaskodtak világversenyen a két együttes csatáiban. Utoljára a 2002-es, perth-i Világkupa elődöntőjében győztek Stieber Mercedesék, majd öt alkalommal is az orosz csapat örülhetett, a többi között az athéni olimpián, valamint a tavalyi Világkupán és az Európa-bajnokságon is.

Primász Ágnes (1-0), majd Stieber (2-1) góljával kétszer is vezetett a gárda, ám az egyenlítő rivális a második negyedben két ízben is betalált (2-4).

A lépést Primász, a csapat egyik legjobbja (3-4), aztán a nagyszerűen ejtő Brávik Fruzsina (4-5) tartotta, de az újbóli közelebbre kerülést gátolta, hogy Pelle Anikó büntetőt hibázott.

Takács Orsolya bombája, majd Tomaskovics Eszter pontosan lőtt ötméterese segített végül, hogy a nagyszünetre elfogyjon az orosz előny (6-6).

A nagyszünet után nem ment a góllövés

A harmadik negyedben hosszú percekig eredménytelenül gyürkőztek egymással a csapatok, míg nem - valóságos rontásözön után - egy távoli orosz átlövés célt ért, majd még egy (6-8), kezdett veszni látszani a mérkőzés.

Stieber közelről rögtön a zárónegyed elején szépített előnyből (7-8), és bár további lehetőségek is adódtak, egyenlítés helyett az oroszok váltottak egy fórt előnyre (7-9). Stiebernek bő egy perccel a vége előtt csapatkapitányhoz méltóan helyén volt a szíve és az esze, meg a keze is, mert remek kapufás góllal apasztotta a hátrányt (8-9).

Még negyven másodperc maradt, egy támadásnyi idő, ami azonban már kevésnek bizonyult az egyenlítésre, nyert és világbajnoki bronzérmes Oroszország, negyedik Magyarország.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 23:31
×
×
×
×