eur:
394.22
usd:
364.96
bux:
65556.24
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Sztárjai nélkül készül a Juventus az Arsenal ellen

Kedd este a negyeddöntők első mérkőzéseivel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája. A keddi két összecsapáson az Arsenal a Juventust, a Benfica pedig a Barcelónát fogadja.

Arsenal-Juventus

Az elemzők az olasz gárdát tartják az Arsenal-Juventus-párharc esélyesének, annak ellenére, hogy a londoniak a nyolcaddöntő két mérkőzésén gólt sem kaptak a Real Madridtól, és 1-0-ás összesítéssel búcsúztatták a galaktikusokat.

Szintén az Arsenal esélyeit erősítheti, hogy a Juventus csak hatalmas küzdelem árán, egy óriási kapushibának köszönhetően jutott a nyolc közé a német Bréma ellen.

Fabio Capello, a torinóiak szakvezetője nem számíthat két kulcsjátékosára, az eltiltott Nedvedre és a sérült Del Pieróra. A 31 éves csatár szombaton a Roma elleni olasz bajnoki rangadón szenvedett izomsérülést.

A Juventus hazai pályán játszott 1-1-es döntetlent a fővárosiakkal, ráadásul úgy, hogy Nedvedet már az első félidő közepén kiállították.

Az Arsenal játékosai rápihenhettek a találkozóra, hiszen a hétvégi, Portsmouth elleni meccsük elmaradt. Arsene Wenger csapatának védelme továbbra is a fiatalokra épül, így Eboue, Toure, Senderos és Flamini a Real Madrid után immár egy újabb sztárcsapat ellen bizonyíthatja képességeit.

Az összecsapás pikantériáját Vieira személye adja, hiszen az olaszok francia középpályása korábban az Arsenal csapatkapitánya volt. A világ- és Európa-bajnok klasszis nyáron szerződött Torinóba, előtte kilenc év alatt három bajnoki címhez, illetve négy FA Kupa-győzelemhez segítette csapatát.

Vieirának többek között egyik legjobb barátjával, Henryval kell farkasszemet néznie. Vieirának és társainak jó lesz szemmel tartania az Arsenal gólrekorderét, hiszen egy találatával és játékával szinte egymaga ejtette ki a Real Madridot.

Benfica-Barcelona

A másik keddi negyeddöntőn a spanyol Barcelona a portugál Benficával mérkőzik. A párharc érdekessége, hogy a két gárda kispadján az 1988-as Európa-bajnok holland válogatott két meghatározó játékosa irányítja a szakmai munkát: a katalánoknál, Frank Rijkaard, a lisszaboniaknál pedig Ronald Koeman a főnök.

A párharc favoritjai a katalánok, de korántsem mehetnek biztosra, hiszen a portugálok már több meglepetést okoztak ebben az idényben: a többi között a csoportmeccsek végén kiejtették a Manchester Unitedet.

Koeman szerint minden lehetséges, mert tudják, hogy képesek meglepetést okozni, de tisztában vannak azzal, hogy a Bajnokok Ligája egyik esélyese vár rájuk.

A Barcelona felkészülése nem sikerült tökéletesre, mivel szombaton csak gól nélküli döntetlent játszott a Málagával. A Benfica ellen gondot jelenthet Rijkaardnak, hogy a védelemből eltiltás miatt Puyol, sérülés miatt pedig Marquez és Edmilson hiányzik majd. A támadók közül egyedül Messi nem bevethető.

A portugál együttes sikere mellett szólhat, hogy a legutóbbi 13 hazai európai kupamérkőzéséből tizet megnyert, és mindössze egyszer kapott ki. Ennek ellenére nem lenne meglepetés, ha 14. meccsükön elszenvednék második vereségüket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében a friss bérstatisztikákkal foglalkoztunk, amelyek első blikkre meglepően szép képet mutatnak a hazai munkaerőpiacról, a részletek ugyanakkor valamelyest árnyalják a helyzetet. A témáról Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük. A műsor második részében a ma megjelent 2023-as válási és házasodási statisztikák kapcsán Tóth Ádám közjegyző, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke volt a vendégünk, akivel arról beszéltünk, hogy mennyire elterjedtek és mire használhatók a házassági vagyonjogi szerződések Magyarországon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×