eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf

Alonso magát hibáztatja

A Ferrari és a Honda elégedett, a Renault csalódott a Forma-1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzése miatt. A McLarennél felemás érzésekkel várják a vasárnap délutáni futamot.

Bő másfél év után először sajátította ki az első sort a Ferrari a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokságon. A maranellói istálló legutóbb a 2004-es Magyar Nagydíjon gázált át hasonlóan ellenfelein.

Michael Schumacher a szabadedzések után csak abban reménykedett, hogy közel tud kerülni a legjobbakhoz, ehhez képest legnagyobb ellenfele saját csapattársa, Felipe Massa volt, aki végül csak néhány századdal maradt el tőle. A brazil pilóta most először került az első sorba.

A Hondánál szintén visszafogott magabiztossággal várják a vasárnapi futamot. Az angol Jenson Button a harmadik, a brazil Rubens Barrichello a hatodik rajtkocskát szerezte meg. A Ferraritól érkezett versenyző a szabadedzéseket csak szenvedett, így most ennek a pozíciónak is örült.

Igen elégedett volt az ötödik hellyel a McLaren pilótája, Juan Pablo Montoya. A kolumbiai pénteken legszívesebben kicseréltette volna a gyengén muzsikáló Mercedes-motort autójában, most viszont biztató helyzetben és szerinte igen jó stratégiával kezdheti meg a sakhiri futamot.

Csapattársára, a finn Kimi Räikkönenre viszont ismét nehéz feladat vár az újabb műszaki hiba után. A 26 éves klasszist a pénteki elektronikai hiba után az időmérő edzés elején hajtóműtörés sújtotta. Räikkönen autóját a baleset miatt már nem lehetett helyrehozni, így az előző szezon ezüstérmese csak a 22. helyről vághat neki a Bahreini Nagydíjnak.

A toronymagas esélyesnek tartott Renault kockáztatott, de pórul járt. A címvédő istálló versenyzői csak az edzés végén mentek ki a boxutcába új gumiért, így gyakorlatilag egy körük volt versenyre kelni a többiekkel.

A címvédő Fernando Alonso saját magát hibáztatta, miután elrontotta gyorsköre elejét. A spanyol így is a negyedik helyről rajtolhat, az olasz Giancarlo Fisichella viszont csak a kilencedikről, így az előzetesen kalkuláltnál jóval kisebbek az esélyei.

A sakhiri futam vasárnap délután fél egykor kezdődik.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×