eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kínkeserves döntetlen a szlovénokkal

A magyar női kézilabda-válogatott Pálinger Katalin kivédett időntúli hétméteresével 27-27-es döntetlent játszott Szlovéniával a szentpétervári világbajnokság 3. fordulójában, és így már egyik csapat sem százszázalékos.

A szlovénok kicsivel jobban kezdtek, és noha eleinte sikerült egyenlíteni, később előnybe kerültek, mert a beállós Doler gyakran játszotta magát üresre, a helyzeteket pedig nem rontotta el. Támadásban sem remekelt a magyar válogatott, ziccerek maradtak ki.

Görbicz lassan belelendült, gyorsan triplázott, és a gárda vezérletével 7-6-ra felzárkózott. Sok volt a kiállítás, ám nem a durvaságok, hanem a bírók felfogása miatt.

A szlovén csapat a szünetig tovább növelte az előnyét, így a félidőben 14-11-re vezetett.

A második félidőt két gyors góllal nyitották a magyarok, de a szlovénok a 40. percben már 19-15-re, a 43.-ban pedig 21-16-ra vezettek.

A záró tíz percben megpróbált iramot váltani a magyar együttes és egy kettős emberelőny után 24-23-ra módosult az állás.

Az utolsó perc kezdetén Pálinger kitornászta Derepasko bombáját. 24 másodperccel a vége előtt Németh András időt kért, de a bírók elvették a labdát, és a gyors szlovénok hétméterest harcoltak ki, azonban az időntúli Oder-kísérletet Pálinger bravúrral hárította.

Németh András szövetségi kapitány együttese vezeti csoportját, de még hátra van a Világkupa két döntőse elleni mérkőzés. Pénteken Dél-Koreával, szombaton Norvégiával játszik a magyar csapat, ha az egyik meccset megnyeri, bejut a középdöntőbe.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) főtitkára, Sinka László az InfoRádióban azt mondta, hogy felemás érzései vannak, hiszen a győzelem stabilabb helyzetet eredményezett volna, ugyanakkor ha Pálinger Katalin a végén nem véd bravúrral, akkor vereség is lehetett volna a vége.

Sinka László úgy vélte: a magyar csapat azért játszott gyengébben, mert a játékosok érezték a mérkőzés hihetetlen fontosságát, görcsösek voltak, rengeteg volt a technikai hiba, ami visszavetette a csapatot.

A következő két ellenfélről szólva az MKSZ főtitkára az InfoRádióban úgy vélekedett, hogy mindkét csapat verhető, bár Magyarország mintegy 10 éve nagyon nehezen viseli a dél-koreaiak stílusát. Sinka László szerint ezért nagyobb a győzelmi esély a norvég válogatott ellen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×