INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Bepereli a francia bajnokcsapat a FIFA-t

Infostart / InfoRádió
Az Olympique Lyon egy francia bíróságon indított kártérítési pert a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) ellen. A klub szerint a világszövetség visszaél erőfölényével, amikor kötelezi az egyesületeket arra, hogy engedjék el futballistáikat a válogatott meccsekre.

A Lyon a francia profi klubok és a vezető európai egyesületeket tömörítő G14 támogatásával perli a FIFA-t. Jean-Michel Aulas klubelnök szerint azt kifogásolják, hogy a kluboknak kötelességük elengedni futballistáikat a FIFA-játéknapokon megrendezésre kerülő válogatott meccsekre, ugyanakkor, ha valaki megsérül, akkor a gyógyítás költségei, illetve a sérült játékos hiányzásából eredő veszteségek kizárólag az egyesületeket terhelik.

Az ügyet az robbantotta ki, hogy Eric Abidal, a bajnoki címvédő francia válogatott játékosa november 9-én a nemzeti együttesben lábtörést szenvedett a Costa Rica elleni barátságos mérkőzésen. A védő legkorábban februárban léphet pályára.

A Lyon vezetőedzője, Gerard Houllier a meccs előtt bírálta a francia szövetséget, amiért három nappal a világbajnoki ezüstérmes Németországgal játszott barátságos mérkőzés előtt Martinique szigetére szervezte a Costa Rica elleni találkozót.

A címlapról ajánljuk