eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Érzékelhetően drágul a világ egyik legnépszerűbb múzeuma

A megemelkedett költségek miatt a Vatikáni Múzeum a következő évtől megemeli a belépőjegyek árát.

December 31-ig fejenként 17 eurót fizetnek a látogatók a világ egyik legnagyobb múzeumában.

Január elsejétől fejenként 20 euróba (7400 forint) kerül majd a belépés. (Nem mellesleg az athéni Akropoliszba is 20 euró a belépő.) Ha a látogatók nem akarnak sorban állni, és időpontot foglalnak a gyorsabb bejutás érdekében, fejenként további 5 eurót kell fizetniük.

Nem emelkednek az eddig is kedvezményes jegyárak: hat és tizennyolc év között, valamint a tanulóknak huszonhat éves korig marad a fejenkénti nyolc eurós ár.

Továbbra is olcsóbb jegyet vásárolhatnak a zarándokcsoportok tagjai.

A Vatikáni Múzeum közleménye szerint az áremelésre a megnövekedett költségek miatt van szükség. A múzeum hangsúlyozta, hogy a bevételt a gyűjtemények fenntartására, gondozására fordítják, valamint a múzeum látogathatóságának növelésére.

A múzeumba való belépés minden hónap utolsó vasárnapján ingyenes.

fotó: Infostart
fotó: Infostart

A Vatikánváros területén található múzeumot II. Gyula pápa 1506-ban létesítette, és az 1700-as évek végétől nyitották meg a közönség előtt.

Évi 6,5 millió látogatót fogad, amellyel megelőzi a firenzei Uffizi-képtárat is. Rómában csak a Colosseumot keresik fel többen, ezt évente több mint 7 millióan látogatják.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×