eur:
389.75
usd:
364.33
bux:
68107.67
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Filmhu/YouTube

„Mint a Trónok harca, csak sárkányok nélkül” – íme a Hunyadi-sorozat

Bemutatták a Hunyadi TV-sorozat (Rise of the Raven) első trailerét a televíziós szakma legmeghatározóbb eseményén, az évente megrendezett cannes-i MIPTV vásáron és konferencián.

A Filmhu beszámolója szerint a Beta Film, Európa egyik legnagyobb filmforgalmazója először szűk körben, egy exkluzív vacsorán vetítette le az első hivatalos trailert a szakmai közönségnek.

A werkvideóval kombinált előzetesben a regényadaptáción régóta munkálkodó Robert Lantos producer mesél a 10,5 milliárd forintból, magyar és nemzetközi szereplőgárdával készülő megaprodukcióról. Megfogalmazása szerint Európában még nem készült hasonló volumenű produkció. Felidézi, hogy az egész úgy tíz évvel ezelőtt kezdődött, amikor a társproducerei elküldték neki Hunyadi János lenyűgöző, izgalmas és rendkívüli történetét. „Az ő életéről szól a nagyszabású sorozatunk.”

Elmondása szerint a legnagyobb kihívást az a jelenete, hogy megtalálják azokat a sztárokat, akik rendelkeznek mindazzal a színészi karizmatitkával, külsővel és kamera előtti jelenléttel, ami majd lebilincseli majd a nézőket tíz órán keresztül. „És mi megtaláltuk mindannyiukat.” A casting körülbelül két éven át zajlott, és úgy gondolja, hogy a nemzetközi sztárjaik tökéletes egyveleget alkotnak ahhoz, hogy ezt a történetet hitelesen, mégis korszerűen vihessék a képernyőre.

A Hunyadi Produkció egy történelmileg igaz történet – teszi hozzá Robert Lantos –, megvan benne az intrika, az árulás, a csábítás, a bátorság, mint például a Trónok harcában, csak sárkányok nélkül. „De ez a történet megváltoztatta a világ menetét…”

Kardforgatás közben felbukkan a Hunyadit alakító Kádár L. Gellért és a Szilágyi Erzsébetet játszó Rujder Vivien, valamint Szász Attila és Nagypál Orsi rendezők. Magában a sorozatban Fekete Ernő, Hermányi Mariann, Medveczky Balázs és Törőcsik Franciska, és számos nemzetközi színész is szerepet kapott, akiknek kiválasztása két évet vett igénybe.

Az NFI támogatásával készülő, tíz részes történelmi eposz premierje 2024 őszén lesz, a sugárzási jogát a magyar TV2 és az osztrák ORF TV csatorna is megvásárolta.

A forgatás még nem fejeződött be.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×