eur:
394.25
usd:
368.91
bux:
66396.61
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: PIxabay

Hagyomány és újdonságok az idei MCC Feszten

Hazai sztárzenekarokkal és neves szakmai előadókkal, valamint interaktív programokkal várják a látogatókat július 28-30. között.

A tavalyi után ismét megrendezi háromnapos fesztiválját a Mathias Corvinus Collegium. A Dunakanyar fővárosába, nemrég megyei jogú várossá nyilvánított Esztergomba több mint negyven zenei fellépőt hívtak el. Köztük van például a Margaret Island, az Irie Maffia, a Follow the Flow, a Balkan Fanatik, továbbá T. Danny, Dzsudló, a Blahalouisiana és a Brains.

A "szellemi feltöltődést" célzó programok sorából a szervezők közleménye kiemelte Richard L. Florida világhírű városkutatót, John Vervaeket, a Torontói Egyetem kognitív tudományok professzorát, és Mary Harrington újságírót, az UnHerd brit digitális magazin szerkesztőjét. A hazai és nemzetközi előadók olyan, a széles közönség érdeklődésére is számító témákat boncolgatnak, mint például a béke-biztonság témaköre, a startup vállalkozások világa, a kriptovaluták jövője, a bankrendszer kihívásai, vagy a karriertervezés.

Az Edu sétányon pedig ezúttal is bemutatkozik az MCC teljes képzési palettája, valamint a hozzá kapcsolódó szakmai intézmények és partnerszervezetek.

Az MCC Feszt ingyenes programjainak és koncertjeinek ezúttal is Esztergom történelmi belvárosa, a Széchenyi tér, valamint a Kis Duna sétány ad helyet, és idei újításként egy „MCC-szigetre” is invitálják az érdeklődőket. A Prímás-szigetre megálmodott, több mint tízezer négyzetméteres területen lesz zenei színpad, ahol napjaink legfelkapottabb hazai bandái zenélnek esténként, a Zöld színpadon a legfontosabb klímapolitikai témákkal találkozhatnak az érdeklődők, a Party Arénában pedig hajnalig tartanak majd a bulik.

Az MCC Feszt idén is alapvetően ingyenes lesz, azonban aki az összes koncertre és bulira kíváncsi, valamint szeretne plusz kedvezményeket és szolgáltatásokat, az MCC Feszt Pass megvásárlásával teljessé teheti az MCC Feszt élményt.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×