eur:
393.93
usd:
368.53
bux:
66275.31
2024. április 24. szerda György
Közönség a világzenei expo, a Womex megnyitóján Budapesten, a Művészetek Palotájában (Müpa) 2015. október 21-én. Az idei, sorrendben 21. Womexet, amely egyszerre vásár, fesztivál és konferencia, október 21-től 25-ig rendezik meg a fővárosban.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Bérletbarátságok kialakítására kínál idén rengeteg alkalmat a Müpa

Többféle bérletkonstrukcióval és a külföldi sztárfellépők mellett neves magyar művészekkel várja a közönséget a Müpa új évadában. Káel Csaba vezérigazgató mondta el a részleteket az InfoRádióban.

A tavaszi évadban nagy nevek érkeznek a Müpa színpadaira.

Mint Káel Csaba, az intézmény vezérigazgatója az InfoRádióban elmondta, jön a Filharmonica Della Scala, és visszatérő vendégként jönnek a Bécsi Filharmonikusok is, Andris Nelsons vezényletével.

"Érkezik a Mahler Kamarazenekar Daniele Gattival,

az amszterdami Concertgebouw zenekart pedig Fischer Iván fogja vezényelni"

- folytatta a Müpa vezetője. "Ez egy olyan alkalom, amelyet a Budapesti Fesztiválzenekarral közösen szervezünk, az Európai Hidak Fesztivál keretein belül." Ez a "híd" szeptemberben Budapest és Amszterdam között "épül fel", ami azt jelenti, hogy előbb Amszterdam mutatkozik be Budapesten, majd Budapest "kint". "Jó pár bemutatón magyar és holland művészek közösen lépnek fel, ilyen lesz Fischer Iván budapesti koncertje is" - tette hozzá.

Népszerű lehet a "szólisták és zenekarok" párosítássorozat is majd, egy kiváló kínai zongoraművész a lipcsei Gewandhaus zenekarának közös koncertje, e zenekar a világ egyik legrégebb óta fennálló együttese.

A Müpa koncertnaptárát ide kattintva lehet lapozgatni.

Bérletek vásárlására is újra van lehetőség a járvány visszahúzódásával.

"Idén nagyon optimistán úgy döntöttünk, hogy a következő évadban 14 bérlettel jelentkezünk.

A 14 bérlet korosztályok és ízlések alapján van összeválogatva.

A bérletek nagyon fontosak, az előadó-művészet ugyanis közösségi élményforma. És ezek a bérletek úgy szervezik az ember életét, hogy bizonyos napok bizonyos időpontjain ugyanazokkal az emberekkel lehet leülni. Én már hallottam is a Müpában bérletbarátságról, ami úgy alakult ki, hogy a közös zenei élmény után az emberek beszélgetni kezdtek egymással, barátokká váltak" - mutatott rá Káel Csaba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×