INFORÁDIÓ
2021. április 22. csütörtök
Csilla, Noémi

nmhh

novotny zoltán

díj

A Goldmark Péter Károly-díjjal kitüntetett Novotny Zoltán sportriporter, sportújságíró, szerkesztő (j) és Sarlós Péterné, a Médiatanács titkárságának főosztályvezetője (b), középen Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke, a díj átadóján az NMHH fővárosi Ostrom utcai székházában 2020. október 21-én. Az elismerést a média és a műsorszórás területén kiemelkedő teljesítmények díjazására alapították.

Novotny Zoltán és Sarlós Péterné kapta az NMHH két életműdíját

Infostart / MTI

A média és a műsorszórás területén kiemelkedő teljesítmények díjazására alapított Goldmark Péter Károly-díjat idén a legendás sportriporter, Novotny Zoltán, valamint a Médiatanács titkárságának főosztályvezetője, Sarlós Péterné kapta - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága.

A Goldmark Péter Károlyról, a színes televízió feltalálójáról elnevezett életműdíjat Karas Monika, az NMHH elnöke adta át a szervezet budapesti, Ostrom utcai székházában.

A díjazottak egészen eltérő területen dolgoznak a médián belül, ami azonban közös bennük, az a kitartó maximalizmus - mondta méltató beszédében Karas Monika, a díj alapítója.

Az elnök kiemelte, hogy mindkét díjazott munkássága az állandóságot képviseli a folyamatosan változó körülmények közepette. Novotny Zoltán az elmúlt fél évszázad valamennyi nyári olimpiájáról tudósított - és bár ötven év alatt minden megváltozott, az ő jelenléte évről évre garanciát jelentett a magas szakmai színvonalra. Ugyan reflektorfény és publicitás nélkül, de ugyanezt tette Sarlós Péterné is a maga hivatali szakterületén. Az NMHH jogelődjénél, az ORTT-nél kezdte pályáját, és mind a hatóság 2010-es létrejöttekor, mind a Médiatanács tagcseréi közben az ő személye biztos szakmai hátteret jelentett a testület tagjai számára.

Novotny Zoltán, a magyar sportújságírás meghatározó alakja - olvasható a közleményben. 1966 óta dolgozik a Magyar Rádióban, ahol csaknem másfél évtizedig vezette a sportosztályt, 1996 és 2003 között a Petőfi Rádió főszerkesztője is volt. 1968 óta valamennyi, összesen 13 nyári olimpiáról tudósított, huszonhét magyar aranyérem megszületéséről közvetítve. Jelenleg a Sportvilág szerkesztő-műsorvezetője. Tizenhét évig vezette a Magyar Sportújságírók Szövetségét, amelynek jelenleg tiszteletbeli elnöke. Emellett beszédtanárként segíti a fiatalabb generáció fejlődését. Számtalan díj mellett kitüntették a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével, a Magyar Arany Érdemkereszttel, a Közmédia Életműdíjjal, a Kodály-, a Táncsics-, a Szepesi-, a Knézy Jenő-, a Prima-díjjal és kétszer a MOB-médiadíjjal is.

Sarlós Péterné (született Bőcs Mária) 22 éve, 1998-ban csatlakozott az NMHH jogelődjéhez, az akkori ORTT-hez döntéselőkészítő munkatársként. 2010 óta vezeti a Médiatanács titkárságát, főosztályvezető-helyettesként, majd főosztályvezetőként. Kiemelkedő szerepe volt az ORTT 2010-es megszűnésével és az NMHH megszületésével járó átalakulás háttérmunkálataiban. Azóta is kitűnő szaktudással biztosítja a testület, valamint a Médiatudományi Intézet munkájához az adminisztratív és részben szakmai hátteret. 2002-ben "Kiemelkedő szakmai munkáért" elismerést vehetett át, 2008-ban szakmai tanácsadó címet kapott - áll a közleményben.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018