eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművész szabadtéri zongoraestjén a Szent István-bazilikánál 2017. május 21-én. Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. által szervezett ingyenes MVM ZEnergia koncerten Beethoven-, Chopin- és Liszt-műveket is megszólaltattak.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Az év egyik legkülönlegesebb koncertjét rendezi meg az MVM Csoport

A jótékonysági rendezvény idén online közvetítés formájában valósul meg, de a zenei műsor élő lesz, amelyet nagyszabású fényfestés, extra tartalmak, helyszíni bejelentkezések és interjúk színesítenek – mondta az InfoRádiónak Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész.

Immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre az MVM Csoport óriási volumenű komolyzenei koncertje. Az MVM ZENERGIA névre hallgató rendezvény mindenkori célja, hogy általa közelebb kerüljön a klasszikus zene azokhoz, köztük a fiatalokhoz, akik nem érintkeznek ezzel a műfajjal nap mint nap, azonban mégis szükségük lehet rá – magyarázta Balázs János zongoraművész. Mint fogalmazott, olyan gyöngyszemekkel, különleges művekkel csalogatják a közönséget, amelyek remélhetően predesztinálják majd, hogy értő és igazán páratlan élményben gazdagodjanak az érdeklődök.

Az MVM ZENERGIA koncert az idei évben, augusztus 29-én rendhagyó mód online kerül megrendezésre, reagálva a pandémia helyzetére. A Kossuth-díjas művész megjegyezte, mindazok, akik jegyet váltanak erre a „kis jubileumi” alkalomra, azon felül, hogy jótékonykodnak, az MVM Magyar Villamos Művek nagy revelációját jelentő, különleges, kifejezetten a felcsendülő darabokhoz megkomponált fényfestéssel is gazdagodhatnak, ezáltal egy még

komplexebb zenei és vizuális élményhez lesz szerencséjük.

Az idei koncerten – egyedülálló mód – Junior Prima-díjas művészek, mások mellett énekesek, gitárosok, vagy épp trombitaművészek is fellépnek Balázs János zongoraművész mellett. A Kossuth-díjas művész megjegyezte, semmi nehézséget nem jelentett számára megtalálni velük a közös hangot, sőt, hiszen sokukat régóta ismeri. Színpadon viszont most először fognak közösen szerepelni, olyan számokat előadva, amelyeket még sohasem játszottak.

Mint elárulta, igyekezett úgy összeállítani az idei programot, és ajánlania a művésztársainak, hogy

a szakma által nagyra tartott darabok mellett jól ismert melódiák is felcsendüljenek.

Zömmel magyar szerzők, köztük Liszt Ferenc, Hubay Jenő, vagy Vecsey Ferenc művei fognak elhangzani, de felcsendül majd Agustín Lara rendkívül népszerű Granadája, valamint Davidov Szökőkút című csellódarabja is.

Balázs János megismételte: ugyanakkor

nemcsak audio-, hanem vizuális élményt is szeretnének nyújtani

a közönségnek az online térben, így a darabokra mind–mind különleges, tematikus, művészeti szempontból is alátámasztott fényfestést „varázsolnak a művészek”. Kiemelte, óriási munka előzte meg a felkészülést mind az MVM Zrt. és a fényfestők részéről, mind a fellépőktől egyaránt, ezért bíznak abban, hogy minél többen fogják követni a koncertet a virtuális térben, azt a célt is szolgálva, hogy egy, a közönség által az mvm.hu internetes oldalán kiválasztott alapítvány jelentős összegű támogatásban részesülhet, amivel számos előremutató dolgot érhet el a jövőben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×