eur:
394.07
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: akos.hu

Ismét a lányával lép fel Ákos - és egyéb online meglepetésekkel is készül

Anna lányával közös koncert a solymári nappaliból, születésnapi meglepetés-produkció és nagyszombati online premier. Különleges programokkal és a már szokásos szerdai HD-koncertfilmmel készül a következő napokban Kovács Ákos az otthonmaradóknak.

Azon küzdünk, hogy ne veszítsük egymást szem elől, és azokkal, akik a munkám iránt érdeklődnek, túl legyünk ezen a helyzeten, amely mindenkit kihívások elé állít – mondta az InfoRádiónak Kovács Ákos.

A Kossuth-díjas énekes közölte: május elejétől december végéig kész koncertnaptárral rendelkezett, amit át kell gondolni a helyzetnek megfelelően.

A májusi előadásokat már lemondták a szervezők, a többi még függőben van.

Most viszont nem arról beszélgetünk, hogy lesz-e Ákosnak vagy másnak koncertje, hanem arról, hogy mi lesz a vírushelyzettel és a hazánkkal, ezek a fontosabb kérdések – hangsúlyozta.

Az énekes, előadóművész ebben a helyzetben sem akarta a közösséggé formálódott közönséget gondolkodni való nélkül hagyni, ezért minden szerdán este a YouTube-csatornáján egy koncertfilmet tesz közzé az elmúlt tíz évből, úgy, ahogy még nem volt elérhető: teljes hosszúságban, ingyenesen és HD-ben.

Ezen a héten szerdán A katona imája 2011-es lemezbemutató koncertje volt látható. A muníció május 27-ig tart, a 2018-as dupla Aréna-koncert felvételéig.

Ákos a koncertek mellett szombatonként olyan tartalmakkal várja rajongóit, amelyeket most készítenek a különleges helyzet miatt. Eddig két Karanténnapló volt látható szintén a YouTube-on. Az első egy kötetlen házizenélést hozott, míg a másodikban egy Krúdy-novellát olvasott fel.

Szombaton este jön a harmadik rész. Ehhez

a solymári otthon nappaliját mikrofonozta be, ahonnan Anna lányával közös házi zenéléssel jelentkezik

– árulta el a részleteket. (Ez a családi premiert az infostart.hu is élőben közvetíti.)

Jövő héten három produkcióval készül az énekes.

  • Hétfőn 52 éves lesz. A születésnapjára minden évben szokott kiadványokat időzíteni. Ezúttal meglepetést tesz majd közzé az Akoxvid csatornán.
  • Szerdán újra koncertfilmmel jelentkezik, a 2012-es Sziget-koncert kerül terítékre.
  • Szombaton, nagyszombaton az ünnephez illő Karanténnapló-adás lesz látható, versekkel és muzsikálással.

Kovács Ákos arról is beszélt, hogy mi hiányzik neki ebben az időszakban.

„Az hiányzik, ami mindannyiunk életéből hiányzik, akik önkéntes karanténban vagyunk: a személyes kontaktus, az egymás terében való fizikai jelenlét, az érintés, a visszajelzés, egymás látványa.

Az emberi kapcsolat hiányzik.”

Elmondta, hogy a koncertfilm nézése közben a jelenlévő rajongókkal csevegett, és ez egyfajta pótléknak jó, hiszen együtt van a közösség.

„Emellett nézőként még nem voltam Ákos-koncerten, most ez is bepótolható.”

Mint mondta, visszavágyik a koncertszínpadra, de azt szeretné, ha az ország egyenesben lenne, nem kellene a fertőzésveszélytől, a fertőzés terjedésétől tartani.

„Azt várjuk, mikor kerülhet vissza minden a rendes kerékvágásba, mikor élhetjük tovább a normális életünket. Amikor az ország helyreáll, akkor van értelme arról is beszélni, hogy mikor lehet bepótolni a 2020-as koncertidényt” – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×