INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

káel csaba

emmy-díj

kultúra

televízió

Káel Csaba filmrendező, filmügyi biztos beszédet mond a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál díjátadó gáláján 2019. szeptember 21-én.

A nemzetközi tévéakadémia tagjává választották Káel Csabát

Infostart

A Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzetközi Akadémia (The International Academy of Television Arts & Sciences) tagjává választotta Káel Csabát, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztost - közölte a Nemzeti Filmintézet.

Az összegzés felidézi, hogy a szervezetet 1969-ben alapították New Yorkban, tagjai a média- és a szórakoztatóipar vezető szakemberei a világ több mint 60 országából.

Az akadémiát azzal a céllal hozták létre, hogy elismerjék a televíziós szakma kiválóságait az Egyesült Államokon kívül, a "televíziós Oscar"-ként emlegetett Nemzetközi Emmy-díjjal minden évben 20 kategóriában ünneplik a kiemelkedő teljesítményeket.

Magyarországról elsőként 2019-ben Gera Marina színésznő kapott Nemzetközi Emmy-díjat díjat a Szász Attila rendezésében készült Örök tél című filmben nyújtott főszerepéért - emlékeztet a filmintézet közleménye.

Nyitókép: MTI/Vajda János
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018