eur:
389.33
usd:
362.75
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A 194. Anna-bál szépe a 23 éves, Kisvárdáról származó Purgel Réka (k), mellette első udvarhölgye, a budapesti 19 éves Krulik Dalma (b), valamint második udvarhölgye, a 16 éves Császár Ágnes a balatonfüredi Anna Grand Hotel dísztermében 2019. július 27-én. A zsűri a közönség által legszebbnek ítélt tizenöt lány közül választotta a bál szépévé Purgel Rékát.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Ő az Anna-bál szépe

Kisvárdáról érkezett, 23 éves, Purgel Rékának hívják, az ELTE-n jár egy bölcsész szak masterére.

Az idei Anna-bál szépe, a 23 éves Purgel Réka Kisvárdáról érkezett - írja a Veol.hu. Egy megújult, Viktória-mintára épülő Royal Garden-mintájú herendi porcelánvázát vehetett át. Réka az ELTE Bölcsészettudományi Karán tanul, kulturális örökség mesterszakon elsőéves.

A győztes szeret zongorázni, portrékat is fest.

"Amikor kimondták a nevemet, arra gondoltam, ez nem lehet igaz!" - nyilatkozott a portálnak.

Purgel Réka az édesapjától kapta a báli belépőt. Korábbi szakdolgozata is az Anna-bálokról szól, mindig is vonzónak tartotta ezt a bált mint művelődéstörténeti, illetve társadalmi témát, ami lokális tradícióra épül és Magyarország egyik legrégebbi bálja.

A két udvarhölgy 19, illetve 16 esztendős.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×