INFORÁDIÓ
2022. január 27. csütörtök
Angelika

kiadvány

elismerés

illusztrátor

valló berta

Magyar illusztrátor a világ legjobbjai között

Magyar illusztrátor a világ legjobbjai között

Infostart / InfoRádió - Fehér Anna

Az innovációra nagy hangsúlyt fektető, neves német kiadó, a Taschen a világ 100 legjelentősebb illusztrátorát bemutató kiadványt állított össze. A válogatásba egyetlen magyar alkotóként bekerült Valló Berta Londonban élő magyar illusztrátor is.

Londonban végezte az iskolát, készített animációs filmet, illusztrált csokoládécsomagolást és színházplakátot, de leginkább az irodalmi könyvillusztráció a meghatározó az életében. Munkái nagyon részletgazdagok és történetmesélők.

Valló Berta, saját bevallása szerint el sem akarta hinni, amikor először értesítették, hogy beválogatták a Taschen kiadványába. "Ilyenkor mindig egy kicsit beüt az imposztor komplexusom. Láttam, hogy megjelent a könyv, de az képtelenség, hogy bekerültem" – fogalmazott a magyar illusztrátor az InfoRádiónak. Úgy érzi, ez komoly mérföldkő a karrierjében.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Berta Vallo (@bertavallo) által megosztott bejegyzés,

Az irodalom egészen fiatal korától kezdve meghatározó szerepet játszik az életében, már csak szülei miatt is (édesapja Valló Péter színházi rendező – szerk. megj.), így ezen a vonalon indult el, és azokat a könyveket kezdte el illusztrálni hobbiból, amelyek a legszorosabban álltak hozzá.

Miután külföldre költözött, az alkotásaiban nagy hangsúlyt kapott a korábbi budapesti és új londoni életének az összehasonlítása. Mint fogalmaz,

országot váltani konfliktusokban gazdag folyamat, amit rajzzal meglehetősen jól lehet érzékeltetni.

Manapság az egyszerűbb témákra koncentrál, minden érdekli, ami emberekkel kapcsolatos. "Ha látok egy érdekes karaktert, lerajzolom. Próbálom úgy megmutatni Londont, vagy egy karaktert, ahogyan én látom, és elrejteni benne a személyes részleteimet" – fogalmazott.

Tervei között szerepel egy saját kiállítás is, ahol a londoni életéről született eddigi művei kapnának helyet, árulta el végezetül Valló Berta.

Nyitókép: Facebook/Valló Berta

Kapcsolódó hang

Valló Berta a világ 100 legjobb illusztrátora között
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018