INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

mazzag istván

festő

kiállítás

A festészet érzékisége érdekli Mazzag Istvánt

A festészet érzékisége érdekli Mazzag Istvánt

Absztrakt rét virágokkal és gulyással – így írta le szavakkal új kiállítása anyagát Mazzag István festőművész. Az elmúlt hónapok képeiből válogatott tárlat szerda este nyílik Budapesten, az IzabellAmadeus Contemporary Art Galériában, a Perényi úton.

A kiállítás anyagául szolgáló műveket tavaly év végén kezdte el festeni a művész – árulta el. Mazzag István szerint minden művészetben jelen van a gondolat, a képzőművésznél azonban az esztétikum sokkal fontosabb.

Hozzátette: alkotásait intuitívan közelíti meg, és ha ki is gondolja, hogy mit szeretne festeni, időközben eltér az eredeti elképzelésétől.

Az egész életemet úgy élem, hogy folyamatosan képek járnak a fejemben. A vágyaim „folyamatosan színekben vannak”

- mondta el a művész az alkotás folyamatáról az InfoRádiónak. Azért kezdett el 15-16 évesen festeni, mert a színek annyira hatással voltak rá, hogy ezt valamilyen formában szerette volna kifejezni. Mint valami szabad asszociáció, úgy kezdett el színeket felvinni a vászonra, amikor pedig bekerült a képzőművészeti egyetemre, a tanulmányok miatt rákényszerítette magát azokra a dolgokra, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy megtanulja a mesterséget, a figuratív motívumok felé indult el, ma azonban már jobban érdekli a festészet érzékisége – mondta Mazzag István.

Nyitókép: IzabellAmadeusz Gallery

Kapcsolódó hang

Absztrakt rét virágokkal és gulyással
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018