eur:
393.92
usd:
369.66
bux:
65915
2024. április 23. kedd Béla
Több mint négyszázan statisztálnak Madách Imre Az ember tragédiája című művének a francia forradalmat mutató párizsi színében a Miskolci Nemzeti Színházban 2016. szeptember 17-én. A Színházak éjszakája programsorozat keretében a társulat mellett a nézők is színpadra léphettek. Középen az Ádám szerepét játszó Simon Zoltán.
Nyitókép: Vajda János

Színes programokkal készülnek idén a Színházak Éjszakájára

Felolvasó színházak, improvizációs estek, kulisszajárás és városi séták is várják szombaton a Színházak Éjszakája látogatóit.

Idén 31 színház csatlakozott az rendezvénysorozathoz, a szervezők közel 10 ezer karszalagvásárlóra számítanak, reményeik szerint átlagban 2-3 helyet látogatnak meg a vendégek, így körülbelül 30 ezer színházlátogatást regisztrálnak majd – mondta az InfoRádiónak Komáromi György projektvezető.

A legnagyobb érdeklődést a kulisszajárások váltják ki.

„Fellebbentve a színházak titkainak egy részét, felállva a színpadra vagy a kiszolgáló helyiségekben vezetik körbe a nézőket” – fogalmazott a szervező. Vannak olyan produkciók, melyek kimondottan erre az alkalomra készültek: például improvizációs estek vagy helyzetgyakorlatok. De lesznek koncertek, és egyes művészek egyéni programokkal is készülnek. Egyes színházak monodrámával vagy kisebb előadásokkal készülnek, mások teljes előadás megnézését biztosítja a közönség számára.

A gyermekek számára délben is kezdődnek programok: rajz- és akadályversenyre jelentkezhetnek és megismerkedhetnek a bábelőadások „szereplőivel”.

A résztvevők színházi témájú szervezett sétákat is tehetnek, az OSZMI mellett a Kortárs Építészeti Központ is készült ilyen programokkal. Bemutatják Bajor Gizi egykori villáját, a pesti Broadway-t, külön séta foglalkozik az újlipótvárosi színházépületekkel, de a jelenlegi és egykori nemzeti színházak köré szervezett túra is sok érdekességgel szolgál.

A Színházak Éjszakájának programjai megtekinthetők a rendezvény honlapján.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Hogyan lehet támogatni a munkavállalókat az AI segítségével? Lehet munkavállalói élményt nyújtani és produktivitást növelni a cégeknek a mesterséges intelligencia által? Lehet-e gördülékenyen végigvinni a folyamatot, meggyőzni a munkavállalót arról, hogy az ő munkáját segíti, és nem elveszik az új rendszerek? Ezekről a kérdésekről szólt a Portfolio AI in Business konferenciájának II/A szekciójának panelbeszélgetése, Lassú Lillával (Supercharge, Chief People Officer), Pereczes Jánossal (Magyar Bankholding, ügyvezető igazgató), és Szajbély Benedekkel, a Griffsoft vezérigazgatójával. A beszélgetést Molnár Noémi, BeHive Consulting Chief Behavioural Scientist-je moderálta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×