eur:
392.73
usd:
366.36
bux:
66855.56
2024. április 26. péntek Ervin
Berlin, 2018. február 18.Bogdán Árpád rendező a Genezis című filmje bemutatójának alkalmából tartott fotózáson a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon 2018. február 18-án. Az alkotást a Panoráma szekcióban vetítik. (MTI/EPA/Hayoung Jeon)
Nyitókép: HAYOUNG JEON

Szörnyek jöttek Magyarországra

Szörnyes világmegmentős filmek mellett egy magyar alkotás és egy dán művészfilm debütál a héten a mozikban.

A Berlinálén debütált Bogdán Árpád Genezis című alkotása, Magyarországon – a Titanic Filmfesztivál bemutatója után – már a mozikban is látható a 2008/2009-es romagyilkosságokat feldolgozó alkotás. A film három külön történetre épül: egy, a támadásban családját elvesztő kisfiú mellett az elkövetőt védő ügyvédnő és egy hallássérült lány életén keresztül mutatja be, miként szőtt át a társadalom minden rétegét ez a tragikus gyilkosságsorozat. A kritikák szerint fontos ám sok tekintetben tökéletlen alkotás született, amelyben a kisfiút játszó Csordás Milánt és történetét emelték ki, mint egyértelmű remekelést.

A héten debütáló Téli fivérek az izlandi születésű Hlynur Pálmason első játékfilmes rendezése, amelynek világpremierje a Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon volt. Az alkotás összesen négy díjat nyert, és azóta számos fesztivált megjárt. A Dánia elhagyatott zugában játszódó mozi egy kilátástalanságban tengődő testvérpárról mesél. A nyomasztó alkotás megosztotta a kritikusokat, és sok érdeme mellett számos hiányosságot és művészfilmes manírt róttak fel az elsőfilmes rendezőnek.

Egy videójáték ihlette a Rampage – Tombolás című amerikai akciófilm történetét, amelyben óriásira nőtt mutáns állatoktól kell megmenteni a világot – ki másnak, mint Dwayne Johnsonnak. Guillermo del Toro nélkül, de elkészült a Tűzgyűrű folytatása. A Lázadásban az emberek által a szörnyek elpusztítására alkotott gépek támadnak építőikre. A kritikák szerint a látványvilág jól működik, ám sem a történet sem a stílus nem üti meg az élvezetes mozihoz szükséges mércét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×