eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kiderült, Kanye West mennyi fizetett Presser Gáboréknak

Kiderült, Kanye West mennyi fizetett Presser Gáboréknak

Százezer dollárban állapodott meg peren kívüli egyezségében Presser Gábor és Adamis Anna Kanye Westtel, amiért az amerikai zenész jogosulatlanul használta fel a Gyöngyhajú lány című szerzeményüket New slaves című számában - értesült a Blikk.

Peren kívüli megállapodás született Presser Gábor és Adamis Anna, valamint az amerikai hiphopsztár, Kanye West között. A magyar szerzőpáros tavaly májusban perelte be Westet a Gyöngyhajú lány című dal engedély nélküli felhasználása miatt, sajtóhírek szerint 2,5 millió dollárt követelt.

A hír megjelentése után Presser Gábor hangsúlyozta: zárt megállapodás született, amelynek tartalmáról sem az érintettek, sem ügyvédjeik nem nyilatkozhatnak. A Blikk azonban most azt írja, West végül

100 ezer dollárt, azaz mintegy 29 millió forintot

fizetett, noha eredetileg 10 ezer dollárt ajánlott. 

A lap szerint ez az összeg még többfelé oszlik, felét a jogtulajdonos Hungaroton Records kapja, a másik fele pedig további két részre oszlik. Az egyik fele, 7,2 millió forint kerül a két dalszerzőhöz – Presserhez és Adamis Annához –, a másik fele pedig hét részre oszlik az előadók között. Az Omega énekese, Kóbor János úgy nyilatkozott, hogy "a számítás fedi a realitást".

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×