eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Mivel készül budapesti koncertjére George Michael?

Szimfonikus zenekarral adja elő saját dalait és népszerű előadók számainak feldolgozásait George Michael hétfő este a Papp László Budapest Sportarénában.

Koncertbeszámolók alapján az augusztus 22-én, a prágai operaházban megkezdődött Symphonica turnén George Michael elsősorban két utolsó sorlemeze, az 1999-es Songs from the Last Century és a 2004-es Patience számaiból válogatja a fellépések dalait. A 48 éves, görög származású angol sztár kései dalai és más előadóktól feldogozott slágerek mellett természetesen legismertebb számait, és a Wham! korszakból származó néhány szerzeményt is várhatóan megoszt majd a Papp László Budapest Sportaréna közönségével. Arról, hogy nagyzenekari kísérettel, szimfonikus átiratban adja elő dalait, George Michael a koncertkörutat indító sajtótájékoztatón azt mondta, az ötletet Tony Bennett amerikai énekes hasonló stílusú fellépéseiből merítette.

"Eredetileg operaházakba és hagyományos hangversenytermekbe terveztük a turnét, de hamar rájöttünk, hogy így minden helyszínen egy hétig fel kéne lépnünk, hogy a rajongók mind bejussanak. Nagyon rég szerettem volna ilyen kísérettel fellépni, hogy minél jobban ki tudjam használni a hangomat, és ne csak hergeljem a közönségemet két és fél órán át" - emelte ki.

A turné bemutatásakor George Michael elmondta, hogy már dolgozik következő stúdióalbumán, amelyet a tervek szerint az év végén, a fellépések közti szünetben fog befejezni, és stílusában gyökeresen el fog térni az esti koncert hangzásától, mivel modern dance albumnak készül.

"Imádom, hogy a dance műfaj, ami születése óta az egyik, a meleg közösséget összetartó zenei stílus, ennyire közkedvelté vált Lady Gaga és Rihanna hatására. Meleg és melegbarát művészekkel dolgozom együtt, és valószínűleg több, eddig ismeretlen meleg előadó is közreműködik majd az albumon, ami a szerzőknek köszönhetően valószínűleg remek lemez lesz" - mondta.

Az énekes hétfő este négy év után tér vissza Magyarországra, 2007-ben legutóbbi turnéja keretében teljes életművéből nyújtott válogatást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×