eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Asterix és Obelix 3D-re vált - már Magyarországon a stáb

Laurent Tirard rendezésében, Gérard Depardieu és Edouard Baer főszereplésével - valamint olyan csillagok közreműködésével, mint Catherine Deneuve - Budapesten folytatódik az Asterix és Obelix: Isten óvja Britanniát című részének forgatása; a film három dimenzióban kerül a mozikba.

A történetet René Goscinny és Albert Uderzo képregény-folyamának két kötetéből, az Asterix Britanniában, valamint az Asterix és a normannok című epizódjából gyúrták össze - tudatta a produkció.

A rendezői székbe az a Laurent Tirard ülhetett be, aki a Le Petit Nicolas című alkotással a legjövedelmezőbb francia filmet készítette 2009-ben. Az ő nevéhez fűződik a Moliere című életrajzi alkotás is. Asterix szőke bajuszát ezúttal Edouard Baer ölti fel, a termetesebb Obelix szerepébe - immár negyedszer - Gérard Depardieu bújik. Baer korábban már két alkalommal is dolgozott Tirard keze alatt a rendező Mensonges et Trahisons című munkájában, valamint a Moliere-ben.

Az Asterix és Obelix - Isten óvja Britanniát című részben az antikvitásban élő, a római hódításnak makacsul ellenálló galloknak át kell kelniük angolföldre, hogy megmentsék a galád rómaiaktól kuzinjukat, Antiklimaxot.

A francia-magyar-spanyol-olasz koprodukcióban készülő filmet háromdimenziós változatban forgatják, a munkálatok Máltán kezdődtek. A stáb július 20-ig Magyarországon, Fóton forgat, majd két hét szünet után Írország partvidékére költözik. A forgatás szeptember végén fejeződik be, a franciaországi bemutatót 2012. október 17-re tűzték ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×