eur:
391.13
usd:
366.57
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Átadták az idei Junior Prima zeneművészeti díjakat

Harmadik alkalommal ítélték oda a Junior Prima díjakat a magyar zeneművészet kategóriában. Az elismerést tíz kitüntetett vehette át Budapesten, a Szépművészeti Múzeumban. A fiatal tehetségeket a díj társalapítójának képviseletében Baji Csaba, a Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgatója köszöntötte.

Junior Prima Díjban és az ezzel járó hétezer euróban részesült Bella Máté András zeneszerző, Balogh Roland jazzgitár művész, Lajkó István zongoraművész, Szabó Balázs orgonaművész, Fülei Balázs zongoraművész, Zempléni Szabolcs kürtművész, Rácz Rita énekesnő, Somlai Petra fortepiano- és csembalóművész, Káli-Fonyódi Fruzsina oboaművész és az Accord Quartet.

Baji Csaba, a Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében kifejtette, hogy Magyarország legnagyobb nemzeti energetikai cégcsoportjának vezetőjeként kiemelt fontosságúnak tartja, hogy az MVM támogassa azokat, akik tudásukkal, tehetségükkel gazdagítják az országot.

"A magyar zeneművészet régóta szívügye a társaságnak" - tette hozzá a díj társalapítójának vezetője. "Fiatal művészeink bárhol érhetnek el sikereket a világban, magyar vállalatként szeretnénk hozzájárulni ahhoz is, hogy a tehetségek itthon kapják meg a legnagyobb elismeréseket. Minél nehezebb idők járnak, annál nagyobb szerep hárul a nagyvállalatokra, hogy felsorakozzanak a kultúra, a közjó támogatásának érdekében" - zárta szavait Baji Csaba.

A zsűriben olyan kiválóságok kaptak helyet, mint Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora, Marton Éva Kossuth-díjas operaénekesnő, Binder Károly Erkel-díjas zongoraművész és zeneszerző, Devich János Liszt-díjas gordonkaművész, Vígh Andrea Liszt-díjas hárfaművész, valamint Jakobi László gordonkaművész.

A Junior Prima Díj a Prima Primissima Alapítvány elismeréseinek kiterjesztéseként jött létre 2007-ben. A zeneművészeti kategória 2008-óta létezik az alapítvány és az MVM Zrt. együttműködésének köszönhetően. Alapítóinak célja a fiatal tehetségek felfedezése és a fejlődésükhöz szükséges feltételek biztosítása. Az elismerést tanúsító oklevél mellé a díjazottak egy Kincsem-szobrot és hétezer eurót kapnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 29. 19:47
×
×
×
×