eur:
389.29
usd:
362.56
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Egymillió dollárért árverezték el John Lennon egyik kéziratát

Egymillió dollárért talált gazdára egy Beatles-dal John Lennon által kézzel írt szövege pénteken New Yorkban.

Az ismeretlen vásárló a Sotheby's aukciós ház árverésén fizette ki a különlegességért a 223 millió forintnyi összeget.

Az értékes relikvia egy mindkét oldalon Lennon egyenetlen kézírásával teleírt cetli, amelyen az 1967-es A Day In The Life című dal szövege olvasható. A harminc éve megölt zenész egyes szavakat áthúzott, másokat kiemelt.

A papír a Sotheby's szerint Mal Evans tulajdonában volt, aki kidobó emberből lett a Beatles turnémenedzsere. A brit férfit 1976-ban lőtték le, amikor Los Angelesben, feltehetően drog hatása alatt légpuskával rendőrökre lőtt.

Az A Day In The Life című dal 1976-ban a Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band című legendás albumon jelent meg. Akkoriban a The New York Times úgy írt a szerzeményről, mint Lennon és McCartney egyik legfontosabb műve.

A dal ugyanis sok Beatles-klasszikushoz hasonlóan John Lennon és Paul McCartney közös munkája. Míg McCartney elsősorban hétköznapibb témákkal foglalkozott, Lennon szövegei inkább filozofikusabbak voltak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×