eur:
393.83
usd:
365.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Szombaton nyílik a Karácsonyi Meseváros

Szombat délelőtt 10 órakor nyitja meg kapuit a budapesti Kossuth téren a Karácsonyi Meseváros, a parlamenti gyermekkarácsony azonban elmarad.

A Kossuth téren vasárnap 14 órától a Báb-Térszínház előadása, a Tűzoltó Fúvószenekar bemutatója és a felsőcsatári népi együttes műsora szórakoztatja a közönséget. A Miniszterelnöki Hivatal tájékoztatója szerint a Meseváros fő látványosságának számító Ország Karácsonyfájának fényeit vasárnap délután fél ötkor a magyar és a lappföldi Mikulás a felsőcsatári gyerekekkel közösen kapcsolja fel.

A fa a Vas megyei Felsőcsatárról érkezett. A három tonnás, negyven éves erdei lucfenyőt két napon át díszítették 1500 bordó és arany színű gömbdísszel, valamint több mint 1800 méter hosszú, tizenkilencezer darabos izzósorral.

Az új influenzavírus miatt az idén elmarad a parlamenti karácsony - közölte Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-vel a házbizottság ülése után csütörtökön. A hagyománnyá vált rendezvényen általában 800-1000 gyereknek szoktak műsort és ajándékokat adni az országházban. A tájékoztatás szerint az eddig felajánlott ajándékokat fővárosi és vidéki gyermekvédelmi intézményeknek továbbítják.

A Mikulásház hétköznaponként 16 és 20 óra között, hétvégenként pedig 10 és 20 óra között várja az érdeklődőket december 23-ig. Az adventi hétvégéken közlekedő Mikulásvonaton a gyermekek ingyenesen utazhatnak, de néptáncbemutató, tánc- és karácsonyidal-oktatás és népi hangszerek bemutatója is színesíti a programokat. A téren kihelyezett postafiók üzemel, így a látogatók ünnepi bélyegzéssel adhatják fel a karácsonyi üdvözlőlapokat.

Ajándékkészítéssel, ügyességi próbákkal és készségfejlesztő feladatokkal is múlathatják az időt a résztvevők a tűzzsonglőrök bemutatója és az interaktív bábelőadások megtekintése után. December 12-13-án és 19-20-án állatsimogató várja a gyerekeket, akik a bejglisütő kisvonatot is megtekinthetik.

A H1N1 járvány miatt a rendezők idén különösen ügyelnek a higiénés előírások szigorú betartására, ezzel is igyekeznek megakadályozni a vírus terjedését. A magyar télapó és krampuszai november 25-én kapták meg a H1N1elleni védőoltást, így a Mikulásházban már teljes védettségben fogadhatják a gyerekeket.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×