INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

A Karinthy színpadán a Büszkeség és balítélet

Infostart / InfoRádió
Jane Austen világhírű regényének, a "Büszkeség és balítélet" színpadi változatát mutatja be péntek este a Karinthy Színház. Mr. Darcy és Elizabeth Bennet halhatatlan szerelmét és számos női sorsot kísérhetnek figyelemmel a nézők az előadásban, amely ősbemutató lesz, hiszen a művet színpadon, ebben a változatban még sehol nem láthatták a nézők.

A nők évadja az idei a Karinthy Színházban - mondta az InfoRádióban a teátrum vezetője, utalva arra, hogy Moliere: Tudós nők című művének bemutatása után most Jane Austen egyik leghíresebb regényét állítják színpadra.

A színházi változat ősbemutató lesz, a regényt Deres Péter alkalmazta színpadra. Karinthy Márton szerint a mű nem kizárólag nőregény, hiszen egy nagyon okos ember írása, aki az emberek sorsával, boldogulásuk lehetőségeivel foglalkozott, messze túlmutatva a szokványos nőregényeken. A direktor, aki egyben a darab rendezője is, azért elsősorban a női nézőkre számít.

A darab érdekessége, hogy a néző a történetet Lady Catherine de Bourgh - Venczel Vera -, Darcy nagynénjének narrációja mellett követhetik végig, aki - ahogy a regényből is ismert - végig ellenzi a fiatal arisztokrata férfi és Elizabeth Bennet házasságát, mert azt reméli, hogy saját lányát adhatja hozzá Darcyhoz.

A két főszerepet Kéri Kitty és Oberfrank Pál játssza.

Hanganyag: Fehér Anna Magda


A címlapról ajánljuk