eur:
394.05
usd:
364.76
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A Karinthy színpadán a Büszkeség és balítélet

Jane Austen világhírű regényének, a "Büszkeség és balítélet" színpadi változatát mutatja be péntek este a Karinthy Színház. Mr. Darcy és Elizabeth Bennet halhatatlan szerelmét és számos női sorsot kísérhetnek figyelemmel a nézők az előadásban, amely ősbemutató lesz, hiszen a művet színpadon, ebben a változatban még sehol nem láthatták a nézők.

A nők évadja az idei a Karinthy Színházban - mondta az InfoRádióban a teátrum vezetője, utalva arra, hogy Moliere: Tudós nők című művének bemutatása után most Jane Austen egyik leghíresebb regényét állítják színpadra.

A színházi változat ősbemutató lesz, a regényt Deres Péter alkalmazta színpadra. Karinthy Márton szerint a mű nem kizárólag nőregény, hiszen egy nagyon okos ember írása, aki az emberek sorsával, boldogulásuk lehetőségeivel foglalkozott, messze túlmutatva a szokványos nőregényeken. A direktor, aki egyben a darab rendezője is, azért elsősorban a női nézőkre számít.

A darab érdekessége, hogy a néző a történetet Lady Catherine de Bourgh - Venczel Vera -, Darcy nagynénjének narrációja mellett követhetik végig, aki - ahogy a regényből is ismert - végig ellenzi a fiatal arisztokrata férfi és Elizabeth Bennet házasságát, mert azt reméli, hogy saját lányát adhatja hozzá Darcyhoz.

A két főszerepet Kéri Kitty és Oberfrank Pál játssza.

Hanganyag: Fehér Anna Magda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×