eur:
402.22
usd:
366.38
bux:
74032.43
2024. október 7. hétfő Amália

Magyar sikertől hangos Amerika - videóval

Andrew G. Vajna után újra egy magyar származású producer sikerétől hangos Amerika. A FlashForward az ősz egyik legnagyobb sikere az Egyesült Államokban, és hamarosan vetítik Magyarországon is A jövő emlékei címmel.

Borsiczky Jessika magyar származású producer nyolc évvel ezelőtt olvasta el Robert J. Sawyer sci-fi író egyik könyvét. Már akkor azt érezte, hogy a FlashForward története annyira izgalmas, hogy mindenképpen filmet vagy tv sorozatot kell belőle készíteni. Jessika ezért odaadta a könyvet a férjének is, aki szintén amerikai filmproducer.

A házaspár évekig csak beszélgetett a témáról, míg végül a Lost sikerét alapul véve egy vizuális trükkökben gazdag, televíziós sorozat tervét kezdték el kidolgozni. Megírták a forgatókönyvet és elküldték a legnagyobb amerikai televíziós csatornáknak.

A Disney csoporthoz tartozó ABC csatorna pedig egyből lecsapott az ötletre és szerződést ajánlott Jessikának és férjének. Leforgatták az úgynevezett pilot epizódot, ami a televízió és a nézők körében is nagy sikert aratott.

A FlashForward sorozat 2009 szeptemberében debütált Amerikában, ahol az ősz egyik legnézettebb műsorának bizonyult. Azóta hatalmas rajongótáborra tett szert.

A sorozat egy globális katasztrófát mutat be, amelynek során az egész világon mindenki két perc tizenhét másodpercre elveszti az eszméletét. Az első sokk után, miután mindenki magához tér, azonban rájönnek, hogy nemcsak egyszerűen elájultak, hanem a hat hónappal későbbi jövőt látták...

A FlashForward - A jövő emlékei című sorozatot november közepén kezdi vetíteni az AXN tévécsatorna Magyarországon.

Címlapról ajánljuk
Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Két amerikai kutató – Victor Ambros fejlődésbiológus és Gary Ruvkun molekuláris biológus – kapta a mikro-RNS felfedezéséért és a génszabályozásban betöltött szerepének feltárásáért az idei orvosi-élettani Nobel-díjat. Munkájuk lényegéről Falus András Széchenyi-díjas immunológus professzort, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagját kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×