eur:
389.63
usd:
363.68
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Macujev a Müpában: Egy kiállítás képei zongorán

Először ad Magyarországon szólózongoraestet Gyenyisz Macujev orosz zongoravirtuóz szerda este a Művészetek Palotájában. A koncert előtt, amelyen Csajkovszkij, Liszt és Muszorgszkij művei szerepelnek, az érdeklődők egy beszélgetésen is részt vehetnek a művésszel.

A Művészetek Palotájában tart estet Gyenyisz Macujev orosz zongorista szerdán. A művész először jár Magyarországon. A koncertet eredetileg november 25-én tartották volna meg, csak el kellett halasztani - mondta az InfoRádiónak Fenyő Gábor, a Művészetek Palotája komolyzenei szerkesztője.

A hangverseny Csajkovszkij Évszakok című ciklusával kezdődik, ezután Liszt Ferenc első Mefisztó-keringője jön, majd Muszorgszkijtól hangzik fel az Egy kiállítás képei. Ez utóbbit a zongoristák magasiskolának tekintik - jegyezte meg Fenyő Gábor. Szerinte a fő nehézség nem a virtuozitás, hanem a karakterek és színek megjelenítése.

A koncert előtt egy órával, fél hétkor az Előhang sorozat keretében lehet kérdéseket föltenni a művésznek; inkább személyes hangvételű beszélgetésre készülhetünk.

Muszorgszkij darabját eredetileg zongorára írta, azt Ravel dolgozta át az ismert zenekari művé.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×