eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Mátyássy Áron: "Nem azt érzem, amit kellene"

Három évig készült az Utolsó idő forgatókönyve - árulta el az elsőfilmes Mátyássy Áron az InfoRádiónak, miután megnyerte a 40. Magyar Filmszemle játékfilmes fődíjának számító Arany Orsó-díjat. A film az 1990-es évek végén egy, az ukrán határ közelében élő fiatal fiúnak és megerőszakolt, fogyatékos húgának történetét dolgozza fel.

Az értelmetlen igazságtalanság felett érzett indulataim szülték ezt a történetet - mondta az InfoRádiónak Mátyássy Áron, aki Utolsó idők című művével elnyerte a 40. Magyar Filmszemle játékfilmes fődíjának számító Arany Orsó-díjat. A rendező hozzátette: a forgatókönyv három évig készült.

Az Utolsó idők 1997-ben a keleti határon játszódik, hősei az autószerelő Iván és fogyatékos nővére, Eszter. A lányt megerőszakolják, a rendőrség gyorsan és eredménytelenül zárja le a nyomozást, a fiú pedig bosszút esküszik.

Mátyássy Áron kiemelte: kifejezetten Vass Terézre írta a női főszerepet, őt régóta ismeri, ahogy Kádas József férfi főszereplőt is, míg a többi szereplővel is dolgozott már együtt korábbi munkái során.

Arra a kérdésre, hogy milyen érzés elsőfilmesként fődíjat kapni, a rendező azt válaszolta: "nem tudom, biztosan nem azt érzem, amit kellene, de majd nagyon fogok neki örülni."

Mátyássy Áron szólt arról is, egyelőre nem tudja, mikor mutatják be a mozik a filmet, azt sem, hogy milyen filmre használja majd fel a Magyar Mozgókép Közalapítvány 25 millió forintos támogatását, ami az Arany Orsó-díjjal jár, de elmondása szerint elképzelése már van.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×