eur:
393.82
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Magyarokat is díjaznak a MIDEM-en

Magyar művészeket is díjaznak az idei MIDEM-en, Cannes-ban. Kurtág György klasszikus zenei különdíjat kap, a Heaven Street Seven együttest pedig az Európai áttörés-nevű díjban részesítik.

A világ legrangosabb nemzetközi zenei szakvásárát, a MIDEM-et idén 40. alkalommal rendezik meg Franciaországban január 22. és 26. között.

Kurtág György a 80. születésnapján veheti át a találkozó klasszikus zenei különdíját. Tiszteletére Bartók-Kurtág Születésnap címmel adnak koncertet magyar művészek a Cannes-i Fesztiválpalotában.

A Heaven Street Seven nevű könnyűzenei együttest a hazájukon kívül Európában legtöbb albumot eladó European Breakthrough nevű díjjal jutalmazzák Cannes-ban.

Az elismerést az Európai Bizottság támogatásával három éve alapították azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet az európai könnyűzene tehetségeire.

A MIDEM-re 92 országból közel tízezer résztvevő érkezik, bemutatkozásuk mellett 19 kiemelt komoly- és könnyűzenei koncert is lesz kétszáz művész szereplésével.

A hivatalos nyitókoncertet vasárnap tartják a Fesztiválpalotában, ahol a díszvendég, Finnország művészei lépnek fel. A kilencezer négyzetméter területű szakvásár standjai már szombattól látogathatóak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×