eur:
404.22
usd:
373.87
bux:
74637.08
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta
Nyitókép: Pexels.com

Kiderült, mi okozta a súlyos megbetegedéseket a tengerentúli McDonald'sokban

A McDonald’s mellett a Burger King, a KFC, a Taco Bell és a Pizza Hut is lépett.

A nagy amerikai gyorsétteremláncok mind eltávolították a friss hagymát ételeikből, miután kiderült, ez okozta az E. coli-járványt a McDonald’s éttermeiben. Az Egyesült Államokban 49 embert betegített meg a baktérium, és egy halálesetet is okozott. A Burger Kinget tulajdonló Restaurant Brands International és a Yum Brands (amely a KFC, a Pizza Hut és a Taco Bell láncokat üzemelteti) szintén kivette a friss hagymát a menüből.

A McDonald’s csütörtöki bejelentése szerint a hagymát a Taylor Farms nevű beszállítótól kapták. A Taylor Farms több tétel hagymát hívott vissza, miután az US Foods értesítést küldött róla, és kiderült a betegség oka. Az FDA is megerősítette, hogy

a fertőzött hagymák bekerültek a McDonald’s éttermeibe,

és hogy az érintett vevőket közvetlenül értesítették a visszahívásról. A Sysco és más élelmiszer-ellátó cégek is tájékoztatták ügyfeleiket a visszahívásról – idézi a VG a Reuters-t.

A járványügyi központok még vizsgálják, hogy a McDonald’s hamburgerhúsa is fertőzött lehet-e, bár az E. coli baktérium megfelelő főzés mellett elpusztul. A McDonald’s ideiglenesen eltávolította a Quarter Pounder termékét az érintett államok éttermeiből, hogy minimalizálja a fertőzés terjedését. A McDonald’s gyorsan reagált, hogy megnyugtassa a vásárlóit, de az elemzők aggódnak, hogy az eset jelentősen ronthatja a fogyasztók véleményét, ami a forgalomra is negatív hatással lehet.

Címlapról ajánljuk

Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Már Németországban is kimutatták a vírus új változatát, és Rusvai Miklós szerint importált esetek több országban is előfordulhatnak. A virológus arról is beszélt az InfoRádióban, hogy mire kell nagyon figyelniük azoknak, akik üdülni vagy munkavégzés céljából Afrikába utaznak, ahol a megfertőződött betegek 7-8 százaléka életét veszti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×