eur:
404.21
usd:
373.83
bux:
74509.8
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta
NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 11: Former NYC Mayor Rudy Giuliani attends the annual 9/11 Commemoration Ceremony at the National 9/11 Memorial and Museum on September 11, 2024 in New York City. U.S. President Joe Biden, Democratic presidential nominee, U.S. Vice President Kamala Harris, Republican presidential nominee, former U.S. President Donald Trump and Republican vice presidential nominee, U.S. Sen. J.D. Vance (R-OH) joined family and friends at Ground Zero honoring the lives of their loved ones on the 23rd anniversary of the terror attacks of September 11, 2001, at the World Trade Center. Biden and Harris will also attend ceremonies at the Flight 93 National Memorial in Shanksville, Pa, and the Pentagon in Arlington, Va., making visits to all three sites of the terror attacks that killed nearly 3,000 people.  (Photo by Michael M. Santiago/Getty Images)
Nyitókép: Michael M. Santiago/Getty Images

Az általa megrágalmazottakhoz kerül Rudy Giuliani luxuslakása és több értékes vagyontárgya

Rudy Giulianit, Donald Trump volt ügyvédjét arra kötelezte a bíróság, hogy adja át manhattani luxuslakását és más értékes vagyontárgyait két georgiai választási alkalmazottnak, akiket megrágalmazott a 2020-as elnökválasztás után.

New York egykori polgármestere hamisan állította azt, hogy Ruby Freeman és Shaye Moss választási csalásban vett részt, és emiatt vesztette el Trump az elnökválasztást – idézi a CNN beszámolóját a 24.hu.

Miután Giuliani elvesztette a rágalmazási pert, egy szövetségi bíróság 148 millió dolláros kártérítést ítélt meg a két nőnek, és az ítélet részeként a bíró arra utasította Giulianit, hogy adja át luxusvagyonát, köztük egy Manhattanben található penthouse lakást, több luxusórát – például olyanokat, amelyeket különböző európai államfőktől kapott 2001. szeptember 11-e után –, a legendás baseball-játékos, Joe DiMaggio által dedikált mezt, Lauren Bacall színésznő korábbi Mercedes autóját, különböző ékszereket és egy tévét.

A fentieken túl a bíróság elutasított Giuliani azon indítványát, hogy csődeljárással próbálja késleltetni a kifizetéseket, továbbá több mint 2 millió dollárnyi jogi költség megfizetésére is kötelezte, amellyel állítása szerint a Trump-kampánycsapat tartozik neki.

A csődeljárás megindítása ellenére Giulianira továbbra is komoly pénzügyi nyomás nehezedik a különféle jogi eljárások és adósságok, például adótartozás miatt. Sőt, a rágalmazási perben eljáró bíró még arról is dönthet, hogy át kell adnia a floridai Palm Beachben található luxuslakását is – olvasható.

Címlapról ajánljuk

Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Már Németországban is kimutatták a vírus új változatát, és Rusvai Miklós szerint importált esetek több országban is előfordulhatnak. A virológus arról is beszélt az InfoRádióban, hogy mire kell nagyon figyelniük azoknak, akik üdülni vagy munkavégzés céljából Afrikába utaznak, ahol a megfertőződött betegek 7-8 százaléka életét veszti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Esik az olajár, bizonytalanság a tőzsdéken

Esik az olajár, bizonytalanság a tőzsdéken

Gazdasági adatok szempontjából egy csendes napnak nézünk elébe, előre bejelentett, potenciálisan piacmozgató hírre nem számítunk ma. Többek között a dübörgő gyorsjelentési szezon befolyásolhatja a hangulatot ma a tőzsdéken, az amerikai piacnyitás előtt érkeznek például a nemrég botrányba keveredett McDonald's friss számai. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti: Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában óvatos elmozdulások vannak egyelőre, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×