eur:
394.78
usd:
357.98
bux:
72282.1
2024. augusztus 18. vasárnap Ilona
Close up on an adult black males hand holding a knife
Nyitókép: Martin Chavez/Getty Images

Német belügyminiszter: szigorítani kell a törvényt a késes támadások miatt

Törvényi szigorítással kell gátat vetni a késsel elkövetett bűncselekményeknek - jelentette ki a Bild című lap vasárnapi kiadásának adott interjújában a német belügyminiszter.

Nancy Faeser arra reagált, hogy a német szövetségi rendőrség adatai szerint a vasútállomásokon az első félévben regisztrált 380 késes támadás emelkedést mutat ahhoz képest, hogy tavaly 650 ilyen támadást jegyeztek fel az egész év alatt. A mozgó vonatokon késsel elkövetett erőszakos cselekmények száma 2023-ban 196 volt, az idei első félévben 84.

A belügyminiszter elmondta, hogy a kidolgozandó új törvény 12-ről 6 centiméterre csökkentené a közterületen legálisan tartható kések pengeméretét, a rugós- és behúzható pengéjű kések viselését és használatát pedig teljesen betiltaná.

Noha Németországban már a jelenleg hatályos közlekedési törvény is tiltja az utasokra veszélyes tárgyaknak és anyagoknak a tömegközlekedési eszközökön való szállítását, a 16 német tartomány belügyminisztere a közelmúltban arra kérte a belügyminisztert, hogy egy új törvénnyel országos szinten is tegye egységessé a szabályozást.

Címlapról ajánljuk
Már nem elég a munkával való elégedettség, más kell a legjobb dolgozók megtartásához

Már nem elég a munkával való elégedettség, más kell a legjobb dolgozók megtartásához

A munkavállalók majdnem fele (45 százalék) úgy érzi, hogy az elmúlt évben jelentősen megnőtt a munkaterhelése, kétharmaduk (62 százalék) pedig bizonytalannak érzi helyzetét a munkahelyi változások felgyorsulása miatt. Mindez a készségeik hosszú távú fejlesztésére ösztönzi őket, és 28 százalék akár váltana is munkahelyet egy éven belül - derül ki a PwC Global Workforce Hopes & Fears felméréséből.

Zenei, kulturális és családi programok a fővárosban a Szent István-napi rendezvénysorozat keretében

A Szent István-napi rendezvénysorozat keretében vasárnap egyebek között zenei és kulturális eseményekkel, családi és gasztronómiai programokkal várják a látogatókat a fővárosba - közölték a szervezők
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 18. 14:29
×
×
×
×