eur:
395.96
usd:
360.16
bux:
72188.13
2024. augusztus 16. péntek Ábrahám
London, 2017. október 10.A londoni parlament óratornya, a Erzsébet-torony, népszerűbb nevén a Big Ben a felújítási munkálatok közben 2017. október 10-én. A London egyik jelképének tekintett tornyot és a szintén Big Benként ismert nagyharangja augusztus 21-én kondult meg utoljára, és kivételes eseményektől eltekintve a munkálatok négy éve alatt néma marad. (MTI/EPA/Andy Rain)
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Szélsőjobboldali fiatalokat tartóztattak le Nagy-Britanniában

Nincs köze a southporti késeléshez.

Szélsőjobboldali indíttatású terrorcselekmények előkészítésének vádjával tartóztattak le két fiatalt Nagy-Britanniában - közölte pénteken a brit rendőrség, hozzátéve, hogy az ügy nem kapcsolódik a július 29-i southporti késelést követő zavargásokhoz és rasszista támadásokhoz.

A londoni rendőrség terrorizmusellenes egységének parancsnoka, Dominic Murphy "rendkívül súlyosnak" nevezte a 18 éves Rex Clark és a 19 éves Sofija Vinogradova elleni vádakat, de azt mondta, hogy megítélésük szerint "már nem áll fenn komolyabb fenyegetettség".

Mindkét fiatalt terroristacselekmények előkészítésével vádolják, a nőt emellett azzal is, hogy olyan információkat gyűjtött, amelyek "hasznosak lehetnek terrorcselekményt előkészítő személy számára". A lányt már augusztus 4-én őrizetbe vették lőfegyver birtoklása miatt, de óvadék ellenében elengedték, végül augusztus 10-én tartóztatták le mindkettőjüket.

A tervezett terrortámadásokról a rendőrség egyelőre semmiféle információt nem osztott meg a nyilvánosságról. A két fiatal pénteken jelenik meg a letartóztatásuk meghosszabbításáról döntő bíró előtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Elképesztő számokat mutatnak az ukrán offenzíva részletei – Tényleg a Nyugat ellenállásán bukott meg az orosz légierő feletti totális győzelem?

Elképesztő számokat mutatnak az ukrán offenzíva részletei – Tényleg a Nyugat ellenállásán bukott meg az orosz légierő feletti totális győzelem?

Bár a kurszki offenzíva kevesebb mint fél hónapja kezdődött, Ukrajna az amerikai fegyverszállítások megújításától fogva hónapokon keresztül folytatott egy másfajta hadjáratot Oroszországgal szemben. A drónokkal és nyugati fegyverekkel végrehajtott támadás főként az orosz légierőt és az olajfeldolgozást vette célba. Bár a finomítók elleni támadás alábbhagyott, a katonai légibázisokra mért csapások folyamatosak. De valóban igaz az az állítás, hogy a szövetségesek korlátozása akadályozta meg Ukrajnát abban, hogy a kifutókon semmisítse meg Oroszország légierejét?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×