eur:
389.78
usd:
365.12
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pexels.com

Nem akarnak betegeket szállítani a párizsi taxisok

Blokád alá vették Párizst és más nagyvárosokat.

A párizsi taxisok blokád alá vették a francia fővárost, Bordeaux-t és Toulouse-t a viteldíjak rendszerének átalakítása miatt. Hétfőn 9:30-ig 400 kilométernyi útszakaszon alakultak ki dugók Franciaországban a taxisok blokádja miatt. A legtöbb fennakadás a Párizs környéki A13-as körgyűrűn volt. Toulouse-ban és Bordeaux-ban a repülőterek felé vezető utakat, valamint a körgyűrűket bénították meg a taxisok – írja a vg.hu a The Local cikkére hivatkozva.

A tervek szerint a taxisok egészen keddig fenntartják a blokádot, és továbbra is folytatódhat a demonstráció.

A tüntetés azért robbant ki, mert a francia vezetés be akarja vonni a taxisokat a betegszállításba. A terv szerint a betegek számára receptet lehet kiállítani, amivel egy meghatározott összegért lehet taxiszolgáltatást igénybe venni az orvoshoz járáshoz. A recept alapján a fix díjat a kormány fizetné ki a taxisoknak a CPAM egészségügyi szolgálaton keresztül.

A taxisok azért háborodtak fel ezen a rendszeren, mert szerintük a betegszállításért meghatározott viteldíj nem veszi figyelembe az inflációt, illetve a sofőrök jobban fizető utaktól esnek el, miközben a betegeket fuvarozzák.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×