eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pexels.com

Nem akarnak betegeket szállítani a párizsi taxisok

Blokád alá vették Párizst és más nagyvárosokat.

A párizsi taxisok blokád alá vették a francia fővárost, Bordeaux-t és Toulouse-t a viteldíjak rendszerének átalakítása miatt. Hétfőn 9:30-ig 400 kilométernyi útszakaszon alakultak ki dugók Franciaországban a taxisok blokádja miatt. A legtöbb fennakadás a Párizs környéki A13-as körgyűrűn volt. Toulouse-ban és Bordeaux-ban a repülőterek felé vezető utakat, valamint a körgyűrűket bénították meg a taxisok – írja a vg.hu a The Local cikkére hivatkozva.

A tervek szerint a taxisok egészen keddig fenntartják a blokádot, és továbbra is folytatódhat a demonstráció.

A tüntetés azért robbant ki, mert a francia vezetés be akarja vonni a taxisokat a betegszállításba. A terv szerint a betegek számára receptet lehet kiállítani, amivel egy meghatározott összegért lehet taxiszolgáltatást igénybe venni az orvoshoz járáshoz. A recept alapján a fix díjat a kormány fizetné ki a taxisoknak a CPAM egészségügyi szolgálaton keresztül.

A taxisok azért háborodtak fel ezen a rendszeren, mert szerintük a betegszállításért meghatározott viteldíj nem veszi figyelembe az inflációt, illetve a sofőrök jobban fizető utaktól esnek el, miközben a betegeket fuvarozzák.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×