eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
Nyitókép: Pexels.com

Nem akarnak betegeket szállítani a párizsi taxisok

Blokád alá vették Párizst és más nagyvárosokat.

A párizsi taxisok blokád alá vették a francia fővárost, Bordeaux-t és Toulouse-t a viteldíjak rendszerének átalakítása miatt. Hétfőn 9:30-ig 400 kilométernyi útszakaszon alakultak ki dugók Franciaországban a taxisok blokádja miatt. A legtöbb fennakadás a Párizs környéki A13-as körgyűrűn volt. Toulouse-ban és Bordeaux-ban a repülőterek felé vezető utakat, valamint a körgyűrűket bénították meg a taxisok – írja a vg.hu a The Local cikkére hivatkozva.

A tervek szerint a taxisok egészen keddig fenntartják a blokádot, és továbbra is folytatódhat a demonstráció.

A tüntetés azért robbant ki, mert a francia vezetés be akarja vonni a taxisokat a betegszállításba. A terv szerint a betegek számára receptet lehet kiállítani, amivel egy meghatározott összegért lehet taxiszolgáltatást igénybe venni az orvoshoz járáshoz. A recept alapján a fix díjat a kormány fizetné ki a taxisoknak a CPAM egészségügyi szolgálaton keresztül.

A taxisok azért háborodtak fel ezen a rendszeren, mert szerintük a betegszállításért meghatározott viteldíj nem veszi figyelembe az inflációt, illetve a sofőrök jobban fizető utaktól esnek el, miközben a betegeket fuvarozzák.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor azonnal lépett az iráni támadás után

Orbán Viktor azonnal lépett az iráni támadás után

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot a Karmelita kolostorba az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kínai államot vádolják a britek egy meglepő botrány miatt

Nagy-Britanniában egyenesen a kínai állam szabotázsakciójának nevezték a Kínában gyártott hamis brit postai bélyegek beáramlását. Ha az embernek ilyen bélyeggel küldött levele jön, akkor neki kell állnia az 5 fontos büntetést. A brit vád diplomáciai pengeváltáshoz vezetett.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán rakéták százait zúdította Izraelre, az Egyesült Államok is beavatkozott a támadásba – Híreink a Közel-Kelet újabb háborújáról

Irán rakéták százait zúdította Izraelre, az Egyesült Államok is beavatkozott a támadásba – Híreink a Közel-Kelet újabb háborújáról

Szombaton megindult a Irán beígért támadása Izrael ellen. Az offenzívában rakéták százait indították a zsidó állam területe ellen, ám azokat a légvédelem semlegesítette. Teherán bejelentette, hogy a több mint 200 drónt és rakétát lőttek ki, ezzel pedig az ügyet lezártnak tekintik. Nem ért ezzel egyet a jeruzsálemi vezetés, amely megtorlásról beszél. Az Egyesült Államok is hozzájárult a támadás elhárításához, több eszközt is kilőttek a Jordánia valamint Szíria felett. Cikkünk folyamatosan frissül a legfrissebb eseményekkel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×