eur:
393.86
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Járőröző lengyel határőrök a fehérorosz határon, Polowce környékén 2021. december 17-én. A Fehéroroszország felől érkező migrációs nyomás miatt a lengyel határőrség támogatására mintegy 12 ezer katonát mozgósítottak. Az év eleje óta csaknem 40 ezer, sok esetben a fehérorosz egyenruhások által támogatott határsértési kísérletet regisztráltak a lengyel-fehérorosz határon.
Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Wojtek Jargilo

Beszüntetik az ellenőrzést a lengyel–szlovák határon

A lengyel belügyi tárca indoklása szerint a balkáni útvonalon észlelt migrációs helyzet stabilizálódott, a lengyel–szlovák határszakaszon pedig megszűnt az illegális bevándorlás veszélye.

Lengyelország március 2-ától, szombattól leállítja az ellenőrzést a lengyel–szlovák határon a migrációs helyzet stabilizálódása miatt – közölte a varsói belügyminisztérium.

A lengyel kormány a növekvő migrációs nyomás hatására 2023. október 4-étől vezetett be ideiglenes, szúrópróbaszerű ellenőrzéseket a szlovák határon, és a döntést azóta többször, legutóbb február 1-jén meghosszabbította.

Azt, hogy a szombatig érvényes intézkedést nem hosszabbítják meg, a belügyi tárca a balkáni útvonalon észlelt migrációs helyzet javulásával indokolta, valamint azzal, hogy a lengyel–szlovák határszakaszon megszűnt az illegális bevándorlás veszélye.

A belügyminisztérium jelezte: a migrációs helyzetet a határon átnyúló együttműködés keretében továbbra is folyamatosan figyelik, és súlyosbodó fenyegetés esetén az ellenőrzéseket visszaállíthatják.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×