eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Újszandec, 2015. november 5.Lengyel határőrök eligazításon vesznek részt, mielőtt elindulnak Magyarországra a dél-lengyelországi Újszandecben (Nowy Sacz) 2015. november 5-én. A 43 tagú lengyel különítmény november 5. és december 3. között határvédelmi feladatok ellátásával segíti a schengeni határ védelmét a magyar-szerb határszakaszon. (MTI/EPA/Grzegorz Momot)
Nyitókép: MTI/EPA/Grzegorz Momot

Marad a lengyel határszigor

Lengyelország további harminc nappal, január 2-ig meghosszabbította a növekvő migrációs nyomás miatt átmenetileg visszaállított ellenőrzést a szlovák határon - közölte pénteken a lengyel belügyminisztérium.

A határforgalom a jelenleg működő határátkelőhelyeken folytatódik, a jelenlegi volumenben – áll az MTI-hez is eljuttatott közleményben.

A belügyminiszteri rendelet szerint a szigorított határellenőrzés idején a forgalmat továbbra is kilenc közúti, három vasúti és tíz gyalogos átkelőre korlátozzák.

Lengyelország a növekvő migrációs nyomás miatt október 4-től vezetett be ideiglenes, szúrópróbaszerű ellenőrzéseket a szlovák határon, és az intézkedést azóta háromszor meghosszabbították, legutóbb november 22-én.

A lengyel határőrség pénteken közölte: október 4. óta 653 ezer embert és 282 ezer járművet ellenőriztek a Szlovákiával közös határátkelőkön.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×