eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Twitter

Megállíthatatlan a traffipaxok réme – hajtóvadászatot indítottak a rendőrök

Mát több mint tizenöt sebességmérőt tett használhatatlanná Olaszországban.

Olaszországban van a legtöbb sebességmérő kamera Európában. Számukat több mint nyolcezerre becsülik, de egy magát Fleximannak nevező személy az utóbbi időben küldetésének tekinti, hogy a lehető legtöbb sebességmérő kamerát kiiktassa – írja a BBC.

Az egész Olaszország északkeleti részén kezdődött, és eddig legalább 15 kamerát vágott ki. Válaszul az olasz rendőrség egy munkacsoportot hozott létre, és négy különböző ügyész is dolgozik az ügyön.

A traffipaxok támadója hónapokkal ezelőtt lendült akcióba az ország északkeleti részén, de azóta egyre több helyen iktatta ki a sebességmérőket. A kivágott eszközökről a közösségi médiában terjednek a felvételek, és a modern Robin Hood rajongói aggatták rá a sarokcsiszolóval, azaz flexszel dolgozó ismeretlenre a becenevét.

Az nem egyértelmű még, hogy Fleximan valójában egyetlen ember, vagy többen követik el ezeket a cselekményeket, esetleg önkéntes követői lettek Olaszországban. Mindenesetre Piemontban már őrizetbe vettek egy 50 éves férfit, aki kapcsolatba hozható ezzel az üggyel, de a rongálások vagy része Veneto tartományban történt.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×