eur:
389.62
usd:
364.87
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Frankfurt, 2013. március 12.Hókotró munkagép tisztítja a frankfurti repülőtér egyik kifutópályáját 2013. március 12-én. Az erős havazás miatt ideiglenesen lezárták a repülőteret. (MTI/EPA/Nicolas Armer)
Nyitókép: MTI/EPA/Nicolas Armer

Vészhelyzet Németországban: minden a hó és a jég fogságában

Továbbra is a hóval és a jéggel küzd Németország. A rendkívüli időjárás különösen az ország középső és déli tartományai sújtja, de kijut a "jóból" északon is.

A reggeli beszámolók többnyire az éjszakai viszontagságokról szóltak, kilométeres dugókról, illetve több helyütt az autó- és teherautó-forgalom teljes megbénulásáról az autópályákon és az autóutakon. Az előrejelzések szerint a helyzet a nap folyamán aligha javul, a meteorológusok szerint péntektől enyhülhet a havazás és a jégeső szorítása.

A meteorológiai szolgálat újabb figyelmeztetéssel kezdte a csütörtöki napot. Az előrejelzés szerint különösen az ország középső és déli részén "tartós és heves" havazás várható, és az ónos eső sem lesz kíméletesebb.

A frankfurti repülőtér, amely szerdán szinte teljesen megbénult, jelezte, hogy a csütörtökre előirányzott 1000 járatból több mint 300-at törölt.

Enyhült a helyzet a müncheni repülőtéren, amely az előző napi korlátozások után várhatóan ismét az eredeti menetrend szerint működhet majd.

Az éjszaka folyamán az autópályákon a hó és a jég miatt több kilométeres dugók alakultak ki, és több baleset is történt. Különösen Hessen, Rajna-vidék Pfalz és Észtak-Rajna-Vesztfália tartományokat érintett mindez. A különböző segély-, illetve mentőszolgálatok pokrócokkal és forró itallal igyekeztek segíteni a bajbajutottakon.

Az érintett régiókban azonban nemcsak az autópályák voltak veszélyesek, hanem a jeges városi utcák is. A csúszós utak a gyalogosok számára is veszélyt jelentettek, a mentőszolgálat szerint több sérülés történt. Olyannyira, hogy a helyi hatóságok a gyalogosokat arra szólították fel, hogy a baleset elkerülése érdekében

a járásban a pingvinek sajátos lépteit kövessék.

A hatóságok közölték azt is, hogy az előző naphoz hasonlóan csütörtökön is felfüggesztik az érintett körzetek több iskolájában a tanítást.

A német állami vasút ugyancsak jelezte, hogy a nap folyamán ismét korlátozások várhatók mind a belföldi, mind a nemzetközi közlekedésben.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×