eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Morning light, Eiffel Tower and the buildings of Paris, high point of view. France, Europe
Nyitókép: Francesco Riccardo Iacomino

Jön az olimpia, Párizs szállodásai a "királyok"

Egy friss francia fogyasztóvédelmi tanulmány szerint a főváros szállodái háromszoros árat kérnek a 2024-es olimpiai játékok nyitóestjének idején.

A UFC-Que Choisir fogyasztóvédelmi szervezet december végi kutatásban összesen nyolcvan, három- és négycsillagos szálloda árait vizsgálták egyetlen éjszakára, július 26-ra, azaz az olimpia megnyitójára. A vizsgálat során csak a kétágyas szobák áraival kalkuláltak, így jött ki az 1033 eurós átlagár - írja a Roadster.hu.

A két héttel korábbi áraikhoz képest ez jelentős növekedés, július 12-én egy kétágyas szoba egy éjszakára 317 euróba (körülbelül 120 ezer forint) kerül átlagosan a turistáknak

- számol be róla a portál. A Reuters értesülése szerint a vizsgált nyolcvan szálloda fele már telt házzal néz az olimpiai játékok nyitóeseménye elé, míg harminc százalékuk minimum két vendégéjszakára engedélyezi ebben az időszakban a foglalást. Sokan azonban akár öt vendégéjszaka alatti időtartamra is megtagadják a foglalást.

A párizsi turisztikai hivatal megközelítőleg 16 millió látogatót vár a párizsi olimpia és a paralimpia idejére, azaz jelentősen megnövekedik a kereslet a szállások iránt. Az Airbnb éppen ezért arra ösztönzi a párizsiakat, hogy adják bérbe otthonaikat a sportesemény ideje alatt, így alacsonyabban tudják tartani az árakat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×