eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Nyitókép: YouTube/WVTM 13 News

Legalább hatan meghaltak, sokan megsérültek a pusztító tornádók miatt - videók

Az Egyesült Államok Tennessee államában tornádók csaptak le - nagyobb forgószelek és kisebb láncok is kialakultak. Legalább hat ember meghalt, sokan megsérültek, és több tízezer lakos maradt áram nélkül.

A tennessee-i Montgomery megyéből azt közölték, hogy két felnőtt és egy gyermek halálát már megerősítették, és 23 embert ápolnak kórházban a forgószelekkel kapcsolatos sérülések miatt. Számos lakóház megsérült a tornádók pusztításában.

További három halálesetet jelentettek Nashville külvárosából - tudósít a Reuters.

Tennessee államban több mint 80 000 ember maradt áram nélkül szombat estig a poweroutage.us áramkimaradásokat követő webhely szerint.

A hatóságok arra is felszólították az embereket, hogy a legsúlyosabban érintett területeken ne keljenek útra, a kárelhárítás még zajlik.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: van, ami sokkal fontosabb, mint a mielőbbi kibocsátáscsökkentés

Szakértő: van, ami sokkal fontosabb, mint a mielőbbi kibocsátáscsökkentés

Az Európai Unió országai tudatosan törekednek arra, hogy féken tartsák a klímaváltozást okozó káros anyagok kibocsátását. Magyarország kibocsátását a globális skálán még statisztikailag is nehéz kimutatni, mégis komoly erőfeszítéseket tesz a klímasemlegesség eléréséért. Zay Balázzsal, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatójával beszélgettünk.

Megerősítették az Orbán-Trump találkozó időpontját

Orbán Viktor miniszterelnök március 7-én Washingtonban Kevin Roberts-szel, a leghíresebb amerikai konzervatív kutatóintézet, a Heritage Alapítvány elnökével folytat panelbeszélgetést "az Egyesült Államok és Magyarország kapcsolatainak jövője" címmel, a magyar stratégiai gondolkodásról a kialakuló globális biztonsági, gazdasági és társadalmi konfliktusok korszakában - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 3. 10:35
×
×
×
×