eur:
389.51
usd:
361.74
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Dublin, 2018. július 19.2018. július 12-én a dublini repülőtéren készített kép a Ryanair ír diszkont légitársaság egyik leszálló repülőgépéről. A Reuters értesülései szerint július 25-én és 26-án több mint 600 járatát törli az ír fapados légitársaság, mert alkalmazottai egy jelentős része sztrájkot kezdeményezett a silány munkakörülmények és a cég kicsinyessége miatt.  A hírügynökség szerint elsősorban belga, portugál és spanyol légiutas-kísérők tervezik a sztrájkot, ami miatt a Ryanair elővigyázatosságból járatai 12 százalékát törölte a menetrendből. A lépés mintegy 50 ezer utast érint. (MTI/EPA)
Nyitókép: MTI/EPA

BBC: "botrányos" új díjjal találkoztak a Ryanair utasai

A diszkont légitársaság több csalódott utasa panaszkodott a közösségi médiafelületeken arra, hogy akár 21 fontot is elkértek tőlük egy helyfoglalásért, amit kötelezőként írt elő a Ryanair online rendszere az elektronikus beszállókártyákhoz való hozzáférésért.

A légitársaság azt ajánlotta fel az érintett utasoknak, hogy ha ezt nem fizetik ki, nem kapnak beszállókártyát, azt a repülőtéren a check-in pultnál vehetik át, ahol ülőhelyet is kiosztanak számukra - írta az utasok közlései alapján a BBC. A brit médium megkereste a Ryanairt, amely egyelőre nem válaszolt.

Egyelőre nem tisztázott, hogy mennyi utas találkozott az új követelménnyel, amelyről először a Mail Online számolt be, de úgy tűnik, az elmúlt néhány napban vezethették be.

Az egyik utazó arról számolt be, hogy a repülőtéri check-in pultban dolgozó azt mondta neki, az új szabályzat csak az adott járatra bejelentkező utolsó 20 utasra vonatkozik, és a díjat az elmúlt napokban vezették be.

Manapság a legtöbb légitársaság már megköveteli az utasoktól, hogy online jelentkezzenek be, ezzel megerősítve utazási szándékukat. Általában ugyanitt letölthetők a beszállókártya elektronikus másolatai is. Egyes utasok azonban inkább a kinyomtatott beszállókártyát veszik fel a repülőtéren. Általában egyik választási lehetőségért sem kell fizetni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×