eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Dublin, 2018. július 19.2018. július 12-én a dublini repülőtéren készített kép a Ryanair ír diszkont légitársaság egyik leszálló repülőgépéről. A Reuters értesülései szerint július 25-én és 26-án több mint 600 járatát törli az ír fapados légitársaság, mert alkalmazottai egy jelentős része sztrájkot kezdeményezett a silány munkakörülmények és a cég kicsinyessége miatt.  A hírügynökség szerint elsősorban belga, portugál és spanyol légiutas-kísérők tervezik a sztrájkot, ami miatt a Ryanair elővigyázatosságból járatai 12 százalékát törölte a menetrendből. A lépés mintegy 50 ezer utast érint. (MTI/EPA)
Nyitókép: MTI/EPA

BBC: "botrányos" új díjjal találkoztak a Ryanair utasai

A diszkont légitársaság több csalódott utasa panaszkodott a közösségi médiafelületeken arra, hogy akár 21 fontot is elkértek tőlük egy helyfoglalásért, amit kötelezőként írt elő a Ryanair online rendszere az elektronikus beszállókártyákhoz való hozzáférésért.

A légitársaság azt ajánlotta fel az érintett utasoknak, hogy ha ezt nem fizetik ki, nem kapnak beszállókártyát, azt a repülőtéren a check-in pultnál vehetik át, ahol ülőhelyet is kiosztanak számukra - írta az utasok közlései alapján a BBC. A brit médium megkereste a Ryanairt, amely egyelőre nem válaszolt.

Egyelőre nem tisztázott, hogy mennyi utas találkozott az új követelménnyel, amelyről először a Mail Online számolt be, de úgy tűnik, az elmúlt néhány napban vezethették be.

Az egyik utazó arról számolt be, hogy a repülőtéri check-in pultban dolgozó azt mondta neki, az új szabályzat csak az adott járatra bejelentkező utolsó 20 utasra vonatkozik, és a díjat az elmúlt napokban vezették be.

Manapság a legtöbb légitársaság már megköveteli az utasoktól, hogy online jelentkezzenek be, ezzel megerősítve utazási szándékukat. Általában ugyanitt letölthetők a beszállókártya elektronikus másolatai is. Egyes utasok azonban inkább a kinyomtatott beszállókártyát veszik fel a repülőtéren. Általában egyik választási lehetőségért sem kell fizetni.

Címlapról ajánljuk
A fogyasztóbarát otthonbiztosítások lehetnek a következő hetek nagy nyertesei

A fogyasztóbarát otthonbiztosítások lehetnek a következő hetek nagy nyertesei

Még el sem kezdődött, de már egyre többen érdeklődnek a kormány márciusra meghirdetett lakásbiztosítási kampánya iránt, ami azt jelzi, hogy megmozdulhat a piac – mondta az InfoRádióban a CLB Független Biztosítási Alkusz kommunikációs igazgatója. Németh Péter emlékeztetett: március 1. és március 31. között bárki felmondhatja, illetve lecserélheti a lakásbiztosítását, függetlenül attól, hogy mikor van a szerződése évfordulója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×