eur:
393.97
usd:
363.62
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
A Lufthansa német légitársaság repülőgépei sorakoznak a müncheni repülőtéren 2020. január 30-án. A Lufthansa az előző nap felfüggesztette az összes Kínából érkező és oda tartó járatát. A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szerint eddig 170 ember halt meg a koronavírus új, először Hupej tartományban azonosított változata okozta betegségben.
Nyitókép: MTI/EPA

Megbénult a müncheni reptér - elmarad a Bayern-meccs is

Igyekeznek úrrá lenni a hóhelyzeten. A járatok felét már törölték szombatra.

Erős havazás miatt 12 óráig szünetel a forgalom a müncheni repülőtéren. A szóvivő tájékoztatása szerint a működés helyreállítása érdekében a hóeltakarítás folyamatban van.

A szombatra tervezett 760 járatból eddig mintegy 320-at töröltek. Az utasoknak azt tanácsolják, hogy mielőtt a repülőtérre utaznak, ellenőrizzék járatuk státuszát.

A téli időjárás közlekedési káoszt okoz Bajorországban. A müncheni főpályaudvarról induló és oda érkező vonatjáratokat törölték. Az utasoknak Ulmban és Münchenben a vonatokon kellett tölteniük az éjszakát. A bajor fővárosban kezdetben a földalatti szerelvények, a busz- és villamosjáratok is szüneteltek. Bajorország-szerte számos baleset történt az utakon.

Foci

Az időjárási viszonyok miatt elmarad a címvédő Bayern München és a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin mérkőzése szombaton a német labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában.

A két klub tájékoztatása szerint 15.30 órára kiírt meccset az erős havazás következtében kialakult kaotikus bajoroszági helyzet miatt nem lehet biztonságosan megrendezni. Az Allianz Arena gyepszőnyege a talajfűtés révén használható lenne, a problémát a szurkolók odajutása jelenti.

A müncheni repülőtér 12 óráig nem indított, illetve fogadott járatokat, így kétségessé vált, hogy Julian Nagelsmann német szövetségi kapitány eljut-e a jövő évi Európa-bajnokság 18 órakor Hamburgban sorra kerülő csoportsorsolására. Utóbbi eseményen a magyar válogatott is érintett lesz.

Nem sokkal dél után a német szövetség közölte, hogy mivel törölték a járatát, a szakvezető saját autójával vág neki az északi kikötővárosba vezető, csaknem 800 kilométeres útnak. Segítői közül Benjamin Glück és Sandro Wagner nem utazik el Hamburgba, és csak Mads Buttgereit lesz jelen a sorsoláson, aki Koppenhágából érkezik.

Címlapról ajánljuk
Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése
Aréna

Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése

Az integrációnak lehetnek előnyei – így kommentálta a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László. A Szépművészeti Múzeum főigazgatója azt mondta, az új kulturális holdingon belül az egyes intézmények megtartják az önállóságukat, de a központ – ami minisztériumi hatásköröket vesz át – számos téren összhangot teremt majd köztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×