eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Árvizeket és földcsuszamlásokat okoz a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okoz a heves esőzés Észak-Szlovéniában és a tengermelléki, Primorska régióban - közölte a helyi sajtó vasárnap.

Az északi régióban, Bledben, Kranjban, Zirovnicában és Kamnikban elárasztott épületek miatt kellett riasztani a tűzoltókat, Bohinj térségében pedig egy átszakadt folyó földcsuszamlásokat okozott.

Kranj városában az éjszaka folyamán az erős szél megrongált egy transzformátorállomást, néhány háztartás áram nélkül maradt.

A tengermelléki, Primorska régió északi részein néhány utat elöntött a víz, az erős széllökések pedig fákat csavartak ki. Piran és Izola tengerparti városokban a tenger elöntötte a partvidék alacsonyan fekvő területeit. A bóra szél pedig a közlekedésben okozott fennakadásokat.

A környezetvédelmi ügynökség jelentése szerint az eső a nap közepére eláll, és az égbolt kitisztul, ugyanakkora a Vipava, a Savinja, a Száva, a Kolpa és a Krka folyó továbbra is árad.

Az időjárás várhatóan a jövő héten stabilizálódik.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×