eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Hosszúfalu (Dolga Vas)-Rédics határátkelő 2020. május 28-án. A koronavírus-járvány miatt korábban bevezetett korlátozást feloldották, délutántól mindkét ország polgárai karantén és más korlátozások nélkül átkelhetnek a magyar-szlovén határon.
Nyitókép: MTI/Varga György

Tovább marad az ellenőrzés a szlovén határon

Szlovénia november 19-ig meghosszabbítja a határellenőrzést a horvát és a magyar határon

A szlovén kormány pénteki ülésén határozott arról, hogy november 19-ig meghosszabbítja a határellenőrzést a horvát és a magyar határon - jelentette a szlovén közszolgálati televízió.

Szlovénia október 21-én állította vissza az ideiglenes határellenőrzéseket horvátországi és magyarországi határán, eredetileg tíz napra, de legfeljebb (a tíz nappal együtt) két hónapra meghosszabbítható.

A ljubljanai kormány a döntését ismételten az EU közrendjét és belső biztonságát fenyegető veszélyekkel, a közel-keleti és ukrajnai helyzettel, valamint az egyes uniós tagállamokban a közelmúltban elkövetett terrortámadásokkal indokolta.

A határellenőrzés lesz a fő témája a horvát, olasz és szlovén belügyminiszterek november 2-ai találkozójának is, amelyet Triesztben tartanak meg. Olaszország már jelezte, hogy az ellenőrzéseket a szlovén határon várhatóan egész télen fenntartja.

Szlovénia 14 ellenőrzőpontot hozott létre a horvát és a magyar határon, előbbin 12-őt, utóbbin kettőt. Az uniós állampolgárok minden határátkelőhelyet használhatnak, a harmadik országok állampolgárai viszont kizárólag ezen a 14 ponton léphetik át a határt.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×