eur:
389.01
usd:
359.45
bux:
66263.18
2024. február 25. vasárnap Mátyás
Minszk, 2015. május 9.Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök fiával, Nyikolajjal a győzelem napi katonai parádén Minszkben 2015. május 9-én. Európában 1945. május 9-én ért véget a második világháború. (MTI/EPA/Pool/Nyikolaj Petrov)
Nyitókép: Nyikolaj Petrov

Meghívást kapott Orbán Viktor a fehérorosz elnöktől

Komoly kérdésekről akar tárgyalni Aljakszandr Lukasenka a magyar miniszterelnökkel.

A meghívást állítólag a csütörtökön Minszkbe látogató Szijjártó Péter külügyminiszternek tolmácsolta a fehérorosz elnök - írja a Belta hírügynökség alapján a Telex. A hírügynökség szerint Aljakszandr Lukasenka azt mondta a külügyminiszternek, hogy a magyar és a fehérorosz kereskedelmi kapcsolatok rossz állapotban vannak.

„Nem a mi hibánkból. Az okokat önök is ismerik. Ha a magyarok és a magyar vezetés szeretné, hogy magyarok Fehéroroszországban dolgozhassanak, akkor szívesen fogadjuk az önök vállalkozásait, cégeit, és a legkedvezőbb feltételeket teremtjük meg a munkához” - mondta a fehérorosz vezető. Arról is beszélt, hogy

számukra lehetetlen lenne pillanatnyilag Magyarországra utazni, de Orbán Viktor bármikor mehet hozzájuk, hasznos lesz a beszélgetés.

Aljakszandr Lukasenka köszönetet mondott a több területen nyújtott segítségéért, például, hogy a fehérorosz sportolók részt vehetnek a magyarországi sportversenyeken. „Azt hiszem, eljön majd az idő, amikor képesek leszünk a Fehéroroszországgal szembeni jó politikájukra megfelelően válaszolni” – mondta.

Szijjártó Péter a meghívót a Minszkben tartott kétnapos konferencián kaphatta, melyre harminc országból érkeztek, például Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. február 25. 08:29
×
×
×
×