eur:
389.72
usd:
362.86
bux:
68049.86
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Hátra hagyott, földbe vájt orosz katonai állás a Herszon megyei Arhanhelszke település közelében 2022. november 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Hannibal Hanschke

Orosz légitámadás érte Ukrajna déli és nyugati területét

Az elmúlt 24 órában az orosz erők 35 légitámadást hajtottak végre Herszon régió ellen.

Egy helyi lakos meghalt szerdán kora reggel az orosz erőknek a dél-ukrajnai, Herszon megyei Beriszlav település elleni légitámadásában - közölte Olekszandr Prokugyin régiós kormányzó

Tájékoztatása szerint hét óra húsz perc körül irányított légibomba csapódott a város egyik lakónegyedére, amely egy házat talált el. Az áldozat egy 42 éves férfi - írta a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

A hét elején a helyi hatóságok a folyamatos bombatámadások miatt elrendelték a gyermekes családok kötelező evakuálását Herszon megye három körzetéből. A hatóságok szerint 23 településről

802 gyermeket és családjukat kell evakuálni.

A nyugat-ukrajnai Hmelnickij megyében orosz dróntámadásban megrongálódott egy infrastrukturális létesítmény az éjszaka során - közölte szerdán egy tisztviselő.

"Sepetyivka körzetben az ellenséges légi célpontok lelövésekor a roncsok egy kritikus infrastrukturális létesítmény területére zuhantak" - számolt be a Telegram üzenetküldő alkalmazáson Szerhij Tyurin, a régió egyik magas rangú tisztviselője. Elmondta, hogy a robbanáshullám lakóépületeket és járműveket rongált meg, és legalább 16 ember szenvedett különböző fokú sérüléseket.

Az ukrán hadsereg azt közölte a Facebookon, hogy a légierő az éjszaka folyamán megsemmisítette mind a 11 orosz drónt, amelyet Ukrajna ellen indítottak.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×