eur:
390.7
usd:
366.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Dimona, 2018. március 20. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kabinetülést tart a dél-izraeli Dimonában 2018. március 20-án. Netanjahu szerint Mahmúd Abbász palesztin elnök sértő megjegyzést tett az Izraelben akkreditált amerikai nagykövetre, Abbász előző nap David Friedman amerikai nagykövetet kutya kölykének nevezte, ami az arab világban nagy sértésnek számít. (MTI/EPA/Jim Hollander)
Nyitókép: JIM HOLLANDER

Kórházba került az izraeli miniszterelnök

Kórházba kellett vinni Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt, miután szombaton szédülni kezdett. A miniszterelnöki hivatal szerint a kormányfő kiszáradhatott.

A 73 éves kormányfő továbbra is az izraeli Sheba Kórházban marad, ahol további vizsgálatoknak vetették alá – írja az AP hírügynökség alapján az Index.

A kórházzal közös közleményben a miniszterelnöki iroda közölte, hogy Netanjahu pénteken a Galileai-tengernél nyaralt, ahol a nyári hőség miatt szombaton enyhe szédülést kezdett érezni. Orvosa utasította, hogy menjen a Tel-Avivhoz közeli Sheba Kórházba, amely jó félórányira van Netanjahu tengerparti rezidenciájától.

Az előzetes vizsgálatok normális eredménnyel zárultak, és semmi rendelleneset nem találtak

– áll a közleményben. Hozzátették, az elsődleges információk szerint kiszáradásról van szó. A közlemény szerint az orvosok azt javasolták a miniszterelnöknek, hogy további vizsgálatok céljából maradjon a kórházban.

A The Guardian beszámolója alapján Netanjahu a kórházba szállítása után nem sokkal videóüzenetben tudatta a világgal, hogy a pénteki akciója „nem volt jó ötlet”, de most már „nagyon jól érzi magát” – teszi hozzá a Telex. A videóban köszönetet mondott az orvosi csapatnak és a nyilvánosságnak a támogató üzenetekért.

A 73 éves Netanjahu Izrael leghosszabb ideje hivatalban lévő vezetője, megszakításokkal már 15 éve vezeti országot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×