eur:
390.93
usd:
366.71
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
an attacker with a knife violent attacking with a knife
Nyitókép: Elmar Gubisch/Getty Images

Véres támadás egy hollandiai egyházi központban

Péntek reggel késelés történt a hollandiai Leiden városában egy egyházi központban. A legfrissebb hírek szerint egy ember meghalt, ketten súlyosan megsérültek. Az elkövető elmenekült a helyszínről.

Az NL Times hírportál tudósítása szerint a támadás fél 10 körül történt a város diakóniai központjában, amely egyházi humanitárius projekteknek ad otthont. Ebben az egyházi intézményben több kisegítő szervezet működik, honlapjuk szerint többek között a menekültek, hajléktalanok megsegítésére szakosodtak.

A feljegyzések szerint az első bejelentés a mentőszolgálathoz 9.38 órakor történt, a helyszínre két helikopter és több mentő érkezett. Szemtanúk szerint két rendőrségi helikopter is körözött a terület felett.

A Burgernet nevű lakossági értesítési rendszerben közzétett jelentés szerint a rendőrség egy sötét bőrű, rövid hajú, szakállas férfit keres. Az elkövető fejsérülést szenvedett. A hatóságok felszólították, hogy aki meglátja a férfit, azonnal hívja a rendőrséget, és ne közelítse meg.

Frissítés: a megtámadottak egyike, egy 66 éves férfi, a kórházban belehalt sérüléseibe. Két sérült állapota továbbra is kritikus. Az Omroep West hírportál szerint az áldozatok a segélyközpont munkásai - fizetett alkalmazottak, önkéntesek. A hatóságok egyelőre nem tudják, mi vezetett a késeléshez.

Az egyházi intézmény egyik dolgozója azt nyilatkozta a helyi médiának: "az elkövető valószínűleg pszichotikus állapotban volt. A gyanúsítottnak a rendőrség szerint sötétebb a bőrszíne, így valószínűleg egyik ügyfelünkről van szó. Sok traumán mentek keresztül ezek az emberek".

A rendőrség megerősítette a médiának, hogy egy személyt péntek délután őrizetbe vettek az incidenssel kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×